lees voor

Ik heb hulp nodig bij het regelen

Heeft u onze hulp of ons advies nodig? Bent u woonachtig in Den Haag en heeft u wegens uw gezondheid of sociale omstandigheden direct ondersteuning nodig?

Als u dit niet via de huisarts kunt vragen of als er andere redenen zijn waarom u graag wil dat wij u helpen, kunt u met ons contact opnemen. Dat kan via de telefoon of via de chat, maar u kunt ook bij ons langskomen. Bekijk welk Servicepunt XL het dichtste bij u in de buurt is.

Op het Servicepunt XL in Den Haag werken ouderenconsulenten, cliëntondersteuners en maatschappelijk werkers. Zij helpen u graag verder. U kunt bij ons zonder afspraak terecht. Onze hulp is gratis en vertrouwelijk.

Wilt u naar het Servicepunt XL toekomen, maar kan dat niet? De cliëntondersteuner kan ook naar u toe komen. Spreek dit telefonisch met elkaar af.

WMO aanvraag doen Den Haag

Heeft u een lichamelijke beperking waarvoor direct zorg nodig is en wilt u meer informatie? Dan kunt u bekijken of u met de cliëntondersteuner een WMO aanvraag kunt doen. Voor meer hulp en ondersteuning kunt u ook kijken op de website van MEE Zuid-Holland Noord.

Ouderenconsulent Den Haag

Soms zijn er momenten waarop het zelfstandig regelen van zaken niet zo goed lukt. Of misschien heeft u om een andere reden hulp nodig. Raadpleeg hiervoor de ouderenconsulent bij u in de buurt. De ouderenconsulent geeft onafhankelijk informatie, advies en ondersteuning.

U kunt terecht bij de ouderenconsulent voor zaken als:

 • Hulp met de administratie
 • Hulp bij financiële problemen
 • Het regelen van (thuis)zorg
 • Maaltijd- en boodschappendiensten
 • Vervoer (en begeleiding)
 • Oplossingen om langer zelfstandig te kunnen wonen
 • Het leggen van sociale contacten
 • Activiteiten en voorzieningen in de wijk, zoals Haags Ontmoeten
 • Beschikbare ondersteuning voor mantelzorgers (zoals de mantelzorgwaardering en de gratis parkeervergunning)

Kom in gesprek met de ouderenconsulent via het Servicepunt XL bij u in de buurt.

Dat kan via de telefoon of email. U kunt ook bij ons langskomen. Wilt u met de ouderenconsulent praten, maar kunt u niet zelf naar het wijkcentrum komen? De ouderenconsulent kan ook naar u toe komen. Deze hulp is gratis en vertrouwelijk.

Algemeen en gespecialiseerd maatschappelijk werk

Heeft u een probleem of zorgen? Komt u er zelf niet uit? Dan heeft u een maatschappelijk werker nodig. In Den Haag ondersteunt maatschappelijk werk u onder meer bij rouw, eenzaamheid, huiselijk geweld of echtscheiding. De maatschappelijk werker luistert, begeleidt, adviseert en kan u verder helpen.

Voor algemeen maatschappelijk werk kunt u terecht bij alle locaties van Servicepunt XL. Bezoek uw dichtstbijzijnde Servicepunt XL.

U kunt bij ons zonder afspraak terecht. Kunt u niet zelf naar het wijkcentrum komen? De ouderenconsulent kan ook naar u toe komen. Deze hulp is gratis en vertrouwelijk.

Cliëntondersteuner Den Haag

De cliëntondersteuner kan u helpen om de weg te vinden in de zorg- en ondersteuningsmogelijkheden en voorzieningen in Den Haag. Ook als u geholpen wilt worden bij het aanvragen van hulp kunt u bij de cliëntondersteuner terecht. Cliëntondersteuning is er speciaal voor u. Er zijn geen kosten aan verbonden.

De cliëntondersteuner kan:

 • Helpen met uitzoeken wat de vragen en wensen zijn en deze onder woorden brengen.
 • Meedenken en helpen zoeken naar oplossingen met mensen in de eigen omgeving en naar mogelijkheden in de buurt.
 • Uitleggen hoe een melding en de aanvraag voor zorg en ondersteuning werkt.
 • Meegaan naar een gesprek met de gemeente of een zorgaanbieder.
 • Helpen als u het oneens bent met de zorg en/of ondersteuning die u krijgt.

Vind alle hulp en een compleet dienstenaanbod voor senioren op de website Haagse Senioren

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wilt u graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wilt u een vraag stellen of vindt u het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

‘Tijdens een voorlichtingssessie over Wmo bedacht ik me dat ik zelf ook wel hulp kan gebruiken’

Mevrouw Teber (64): ,,Ik organiseer vrouwenontmoetingen waar ik met 25 tot 30 senioren babbel en thee drink. Maar dat niet alleen! Ouderenconsulent Serpil en andere hulpverleners komen geregeld langs. Ze...

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.