lees voor

Ik wil gebruik maken van personenalarmering

Woont u zelfstandig en wilt u in geval van nood snel hulp krijgen? Dan kunt u gebruik maken van personenalarmering, zoals een alarmknop voor ouderen.

Gebruik maken van personenalarmering

Om alarm te kunnen slaan krijgt u een kleine alarmzender die u om uw hals of pols kunt dragen. Op die manier kunt u vanuit uw hele huis om hulp vragen. Een alarm om de nek geeft vaak een gevoel van zekerheid.

De melding wordt ontvangen door de zorgorganisatie waarmee u een contract sluit. Die zorgt ervoor dat er direct iemand naar u toe komt.  Ook een alarmknop in huis kan een optie zijn, bijvoorbeeld voor mensen met dementie.

Personenalarmering en zorgverzekering

Afhankelijk van uw keuze kan dit een mantelzorger zijn of een medewerker van een zorgorganisatie. U heeft een telefoonaansluiting nodig om personenalarmering aan te kunnen sluiten. Zijn er medische redenen voor personenalarmering? Dan vergoed uw zorgverzekeraar mogelijk een deel van de kosten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de ouderenconsulent via het Servicepunt XL bij u in de buurt. Dat kan via de telefoon of email. U kunt ook bij ons langskomen. Wilt u met de ouderenconsulent praten, maar kunt u niet zelf naar het wijkcentrum komen? De ouderenconsulent kan ook naar u toe komen. Spreek dit telefonisch met elkaar af.

Deze hulp is gratis en vertrouwelijk.

Vind alle hulp en een compleet dienstenaanbod voor senioren op de website Haagse Senioren

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wilt u graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wilt u een vraag stellen of vindt u het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.