lees voor

Ik ben boos of somber

“Waarom ben ik altijd zo boos?”. Veel jongeren vragen dit zichzelf af. Soms ben je opeens heel boos en het andere moment kan je je somber voelen. Deze combinatie van boos en verdrietig tegelijk is niet raar en is vaak een teken van machteloosheid.

Somber voelen

Weet je je soms geen raad met je gevoelens? Heb je veel sombere gedachten? Wanneer je je voor langere tijd somber voelt, of als je steeds maar boos blijft, dan is het moeilijk voor te stellen dat het vanzelf weer over gaat.

Ik ben boos

Om uit je ongewenste gevoelens te komen kun je hulp vragen bij een Jongerenadviseur van het JIP. Via onze chat, telefonisch of tijdens een gesprek kun je vertrouwelijk uitspreken wat je voelt, of wat je dwars zit. Vaak lucht het in vertrouwen uitspreken van die gedachten al heel erg op. Onze hulp is gratis. Je kunt bij ons zonder afspraak terecht.

Jongerenwerk

Wil je afleiding? Bijvoorbeeld door andere jongeren te ontmoeten in jouw wijk, tijdens leuke activiteiten of tijdens sport en spel? Kom dan via het Servicepunt XL in contact met de jongerenwerker in jouw buurt. Wil je naar het Servicepunt XL toekomen, maar kan dat niet? Misschien lukt het om op een andere plek af te spreken. Het belangrijkste is dat je er niet mee blijft zitten!

Lees erover op deze pagina van het Jongeren Informatie Punt (JIP). Daar vind je ook hulp voor als je vastloopt in je gedachten of gevoelens.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

‘Als jongere nam ik natuurlijk niet alles van m’n ouders aan’

Abdulsamad (23) ,,Ik kon geen bijbaan vinden, kreeg schulden en had daardoor ook geen zin meer om naar school te gaan. Ik had na de middelbare school verschillende opleidingen gedaan,...

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.