lees voor

Omgaan met discriminatie

Word jij gediscrimineerd? Voel je je gediscrimineerd? Als je merkt dat anderen anders naar je kijken of dat je anders behandeld wordt, kan dat grote vraagtekens oproepen. Het kan je onzeker en kwaad maken. Of ervoor zorgen dat je je buitengesloten voelt. Ook kan het grote gevoelens van onrechtvaardigheid oproepen.

Je kan het als onbegrijpelijk ervaren als mensen je beoordelen op iets dat er niet toe zou moeten doen. Je naam, afkomst of je huidskleur bijvoorbeeld. Ook kan er sprake zijn van transgender discriminatie, als je niet zo makkelijk in de categorie man of vrouw valt.

Omgaan met discriminatie

De wet moet de mensen beschermen tegen ongelijkheid oftewel discriminatie. Iedereen is volgens de wet gelijk. Discriminatie op basis van handicap of geloof mag bijvoorbeeld niet.
Maar ondanks dat de bescherming in de wet is vastgelegd, gebeurt het nog vaak: Jongeren die geen stageplek krijgen omdat de werkgever onterecht een onderscheid lijkt te maken. Uitgescholden worden, de toegang geweigerd worden in een club en ga zo maar door. Ook racistische opmerkingen op het werk of discriminerende moppen zijn voor velen helaas de realiteit.

Kom praten over discriminatie

Voel jij je het slachtoffer van discriminatie en wil je dit melden of bekijken hoe je het op kunt lossen? Kijk op deze pagina van het Jongeren Informatie Punt (JIP).

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.