lees voor

Ik doe mezelf pijn

Weet je je soms geen raad met je gevoelens? Heb je zorgen of verdriet maar kun je niet huilen of praten? Het kan aanleiding zijn om jezelf pijn te doen. Krassen, snijden, branden of het hoofd tegen de muur slaan: automutilatie heet dat. Je hebt dan heel even controle over je leven en vergeet je zorgen en problemen. Dat gevoel van opluchting duurt maar kort en maakt snel plaats voor een dieper dal. Het fijne gevoel maakt plaats voor spijt en afschuw naar jezelf. Je bent boos op jezelf en raakt in de stress omdat anderen je littekens misschien kunnen zien. Je hebt weer heftige gevoelens en kunt op deze manier in een negatieve flow komen.

Doe jij jezelf weleens pijn? Of denk je er vaak aan? Je bent echt niet alleen en er zijn mensen die jou kunnen helpen. Kijk op deze pagina van het Jongeren Informatie Punt en vind hulp.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar. We werken anders omwille van het coronavirus. Lees meer over onze nieuwe werkwijze.