lees voor

Ik doe mezelf pijn

Weet je je soms geen raad met je gevoelens? Heb je zorgen of verdriet maar kun je niet huilen of praten? Het kan aanleiding zijn om jezelf pijn te doen. Krassen, snijden, branden of het hoofd tegen de muur slaan: automutilatie heet dat.

Waarom snijden mensen zichzelf?

Als mensen in zichzelf snijden hebben ze het gevoel dat ze even controle hebben over hun leven, waarmee ze hun zorgen en problemen even vergeten. Dat gevoel van opluchting duurt maar kort en maakt snel plaats voor een dieper dal. Het fijne gevoel maakt plaats voor spijt en afschuw naar jezelf. Je bent boos op jezelf en raakt in de stress omdat anderen je littekens misschien kunnen zien. Je hebt weer heftige gevoelens en kunt op deze manier in een negatieve flow komen.

Stoppen met jezelf snijden

In jezelf snijden heeft gevolgen, namelijk dat je diepe littekens krijgt. Bovendien bereik je er niks mee. Je problemen verdwijnen er namelijk niet mee. Zorg daarom dat je hulp krijgt. Begin het gesprek met een jongerenwerker van ServicepuntXL. Wij helpen je gratis om de juiste hulp te zoeken. Start een chat, bel of mail ons. Uiteraard mag je ook altijd langskomen bij onze locaties om in gesprek te gaan. De deur staat altijd voor je open!

Wat te doen bij automutilatie

Doe jij jezelf weleens pijn? Of denk je er vaak aan? Je bent echt niet alleen! Er zijn gelukkig veel mensen die jou kunnen helpen. Kijk op deze pagina van het Jongeren Informatie Punt en vind hulp.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.