lees voor

Ik ben onzeker

Onzeker zijn is niet leuk. Onzeker in je relatie of bijvoorbeeld onzeker over je lichaam. Je twijfelt dagelijks aan jezelf en hebt een negatief zelfbeeld. Het is belangrijk om te weten dat je echt niet de enige bent die zulke gedachten heeft. Veel mensen voelen zich namelijk onzeker over hun uiterlijk, hun gedrag of hun capaciteiten.

Onzeker in relatie

Als je een partner hebt kan je je over veel dingen onzeker voelen. Ben ik wel leuk genoeg? Wat vinden zijn of haar vrienden ervan dat we een relatie hebben? Gaat hij/zij mij niet verlaten voor een ander?

Jezelf onzeker voelen in een relatie is hartstikke normaal. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je hierover blijft praten. Heb je moeite om het met je partner te bespreken? Ga dan in gesprek met ons. Een jongerenwerker van ServicepuntXL geeft je gratis advies om hiermee om te gaan.

Onzeker over lichaam

In de pubertijd verandert er veel aan je lichaam. Veel jongeren ervaren hierdoor onzekerheid en gaan zichzelf met anderen vergelijken. Ook volwassen voelen onzekerheid. Sterker nog, de meest zelfverzekerde filmsterren voelen zich wel eens onzeker. Het is dus zeker niets om je voor te schamen. Niemand is altijd enorm zelfverzekerd.

Meer zelfvertrouwen begint bij de manier waarop je tegen jezelf praat en hoe je over jezelf denkt. Een goed startpunt is om te accepteren wie je bent. Wil je hier hulp bij? Ga dan in gesprek met een jongerenwerker van ServicepuntXL. Wij geven je gratis advies om je zelfverzekerder te laten voelen.

De Rots en water training

Ben jij een brugklasser en wil jij steviger in je schoenen staan? De Rots en Water training is een sociale en fysieke weerbaarheidstraining voor brugklassers. Oftewel: het maakt je sterker. Lichamelijk en ook mentaal. Je werkt aan je sociale vaardigheden door fysieke oefeningen te doen. Zo leer je meer over je lichaam, jezelf, je eigen kracht, je grenzen en kwaliteiten. Je leert dit ook bij anderen aan te voelen en herkennen. Wil je weten of dit iets voor jou is om aan mee te doen?

Neem contact op met het Servicepunt XL bij jou in de buurt of ga naar de website van het CJG. Als je het lastig vindt om een eerste stap te zetten, dan is er misschien iemand die je kunt meenemen naar het wijkcentrum? Je kunt in elk geval altijd met ons bellen en op bepaalde tijdstippen ook chatten. Het is gratis en zo kun je toch die eerste stap maken!

Veel gestelde vragen:

Is het erg om onzeker te zijn?

Nee. Laten we daar gelijk duidelijk in zijn. Ieder mens ervaart gevoelens van onzekerheid. Je kan er gelukkig zelf veel aan doen. Bijvoorbeeld door hard aan je doelen te werken, door wat aardiger tegen jezelf te zijn en door jezelf niet te vergelijken met anderen.

Waarom ben ik zo onzeker?

Onzekerheid komt vaak door onrealistische verwachtingen over jezelf, en door jezelf te vergelijken met anderen. Ook kan je onzeker worden omdat je continu denkt dat iedereen op je let. Veel mensen hebben daardoor een onzeker gevoel bij het lopen. Omdat ze denken dat iedereen op ze let en naar ze kijkt voelen ze zich verstijft en onzeker.

Wil je je minder onzeker voelen? Ga dan in gesprek bij het ServicepuntXL. Kom langs op onze locaties in Den Haag, of start een gesprek via een chat of tijdens een telefoongesprek.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.