lees voor

Ik zoek een leuke activiteit voor mijn kind

Spelen, ervaren, leren en ontwikkelen! Onze wijkcentra bieden volop sport en spel activiteiten voor kinderen (en ouders). Het Servicepunt XL kan je hierover informeren. Hieronder vind je een aantal activiteiten speciaal gericht op kinderen en hun ouders.

Stel jouw vraag over sport en spel activiteiten via onze chat.

Ouder-peuter gym

Bij Ouder Peuter Gym doen peuters samen met hun ouders allerlei beweegactiviteiten en oefeningen. Het doel is om motorische en geestelijke ontwikkeling te stimuleren. Voorbeelden van de spelletjes zijn: kringspelletjes, grondoefeningen, evenwichtsoefeningen, klimmen en klauteren of bewegen op muziek. Ouder-peuter gym werkt met een jaarprogramma. Tussentijds in- of uitschrijven is mogelijk. De opzegtermijn is 1 maand. Schrijf je hier in voor ouder-peuter gym.

Haagse Hopjes

Buiten spelen is leuk. Het is nog leuker als je sport- en spelonderdelen mag lenen. In verschillende wijken zijn ‘Haagse Hopjes’. Dit zijn gebouwen op openbare (speel)pleinen waar kinderen allerlei buitenspeelgoed kunnen lenen.

Wat kunnen kinderen lenen bij de Haagse Hopjes?

Kinderen kunnen sport- en spelmateriaal lenen. Denk aan springtouwen, driewielers, fietsjes, skelters, steps, loopauto’s en kiepauto’s. Of sportmaterialen als basket-, volley- en voetballen, tennisspullen en frisbees.

Haal de Haagse Hopjes pas! Kinderen kunnen materialen voor sport en spel activiteiten lenen met een Haagse Hopjes pas. Hier staat hun naam en foto op vermeld. Kinderen krijgen deze pas door het inschrijfformulier bij een Haags Hopje te halen en deze ingevuld en ondertekend door één van de ouders weer in te leveren samen met een pasfoto.

Zit er een Haags Hopje bij mij in de buurt? Benieuwd naar de Haagse Hopjes bij jou in de buurt? Bekijk hier de locaties van de Haagse Hopjes.

Speelgoed lenen in de Speel-o-theek

Spelen is voor kinderen heel belangrijk. Zij spelen omdat ze het leuk vinden, maar al spelend leren ze veel. Goed speelgoed is vaak duur. Lenen is dan een goede optie en voorkomt ook onnodig aanschaffen van speelgoed. Zo kan je kind met veel soorten speelgoed spelen.

Wat is een Speel-o-theek?

Hier wordt speelgoed uitgeleend voor diverse sport en spel activiteiten. Je kunt er samen met je kind speelgoed uitzoeken en het voor drie weken lenen.

Voor wie is het?

De Speel-o-theek heeft een grote en gevarieerde collectie speelgoed voor kinderen van 0 – 8 jaar. Deze bestaat uit onder andere puzzels, glijbanen, constructiespeelgoed, driewielers, peuterkeukens, poppenkastpoppen, muziekinstrumenten, duplo/lego… en nog veel meer. Kom zelf maar eens kijken!

Wat kost het?

Voor een jaar speelgoed lenen betaal je een hele kleine bijdrage. Met een Ooievaarspas krijg je korting. Benieuwd of er een vestiging bij jou in de buurt zit? Bekijk onze Speel-o-theek locaties.

Op zoek naar andere activiteiten (voor kinderen) in Den Haag? Bekijk ook onze activiteitenprogramma’s.

 

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

“Ik kom hier zo’n drie keer per week”

Marliva (26): ,,Toen ik 9 was, verhuisde mijn moeder van Suriname naar Nederland. Zonder mij. 11 jaar later volgde ik haar. Ik kende alleen mijn moeder, de rest van mijn...

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.