lees voor

Ik zoek steun voor mijn kind

Wanneer je steun zoekt voor je kind zijn er verschillende mogelijkheden. Lees hier meer over Piep zei de muis en het Eigen Toekomst Plan.

Piep zei de muis

Als er thuis stress en spanning is, dan is dat ingrijpend voor een kind. Vaak denkt het kind dat het zijn of haar schuld is dat zijn vader boos of verdrietig is of dat een ander kind uit het gezin ernstig ziek is. In deze training nodigt ‘Piep’ de muis, een handpop, de kinderen uit om samen met hem op zoek te gaan naar oplossingen. Zo leren de kinderen op een speelse manier met hun gevoelens om te gaan.

‘PIEP zei de muis’ is een preventief interventie programma voor kinderen vanaf 5 tot 8 jaar met als doel: vroeg-signalering van- en steun voor kinderen waarvan de ouders te maken hebben met veel spanning en stress.

Praktische informatie

  • Voor wie? Iedereen van 5 t/m 8 jaar.
  • Hoe vaak? 15 keer 1,5 uur en 5 bijeenkomsten voor ouders.
  • Hoeveel kost het? Niets en u heeft geen verwijzing nodig.
  • Is uw kind al te oud voor Piep? Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is er nu ook Billie Boem.

Aanmelden of vragen? Als je zelf je zoon of dochter wilt aanmelden of je bent een verwijzer en zou graag meer informatie willen of een aanmelding willen doen dan is dit ook mogelijk. Telefonisch of via de mail kun je contact opnemen met:

Merle de Römph. Email: m.deromph@stichtingmooi.nl Telefoon: 06-22 93 79 27

Eigen Toekomst Plan

Ieder gezin kan weleens wat extra hulp gebruiken. Samen met de mensen om je heen zoeken we een oplossing. Valt het ouderschap je zwaar? Heb je een echtscheiding achter de rug en vraag je je af hoe je alle ballen in de lucht moet houden? Of ben je chronisch ziek?

Vaak kunnen familieleden, vrienden of buren in zo’n situatie iets betekenen. Samen met een vrijwillige coach van Eigen Toekomst Plan breng je jouw vraag in kaart. We bekijken wie in jouw omgeving kan helpen.

‘Dankzij het Eigen Toekomst Plan is de rust weer teruggekeerd in ons gezin’

Jouw eigen Toekomst Plan

De Eigen Toekomst Plan Coach helpt je verder op weg; samen met je familie, vrienden of buren. Jullie maken concrete afspraken, zodat iedereen weet wat hij kan doen. En dat is nu net de kracht van het plan. Zo lossen we kleine problemen samen op.

‘Als je hulp vraagt, zijn er veel meer mensen die je willen helpen dan je denkt’.

Voor informatie of aanmelding, mail naar etp@xtra.nl of bel met Heleen Schuringa, 06 – 43395271.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar. We werken anders omwille van het coronavirus. Lees meer over onze nieuwe werkwijze.