lees voor

Ik zoek steun voor mijn kind

Omgaan met emoties: kinderen vinden het vaak lastig. Met name wanneer er sprake is van stress en spanning in de thuissituatie. Zoek jij steun voor je kind? Wil jij je kind leren omgaan met emoties? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Lees hier meer over ‘Piep zei de muis’ en het ‘Eigen Toekomst Plan’.

Omgaan met emoties dankzij ‘Piep zei de muis’

Als er thuis stress en spanning is, dan is dat ingrijpend voor een kind. Vaak denkt het kind dat het zijn of haar schuld is dat vader boos of verdrietig is. Of dat een ander kind uit het gezin ernstig ziek is. Omgaan met emoties is voor kinderen niet altijd makkelijk. In deze training nodigt ‘Piep’ de muis, een handpop, de kinderen uit om samen met hem op zoek te gaan naar oplossingen. Zo wordt op een speelse manier geleerd hoe kinderen met emoties om kunnen gaan.

‘PIEP zei de muis’ is een preventief interventie programma voor kinderen vanaf 5 tot 8 jaar. Het doel: vroeg-signalering van en steun voor kinderen waarvan de ouders te maken hebben met veel spanning. Hulp voor kinderen met gescheiden ouders bijvoorbeeld. Of kinderen met stress. Voor hen is omgaan met emoties vaak lastig.

Praktische informatie

  • Voor wie? Kinderen van 5 t/m 8 jaar.
  • Hoe vaak? 15 keer 1,5 uur en 5 bijeenkomsten voor ouders.
  • Hoeveel kost het? Niets en u heeft geen verwijzing nodig.
  • Is uw kind al te oud voor Piep? Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is er nu ook Billie Boem.

Heb je vragen en/of wil je zelf je zoon of dochter aanmelden? Ben je een verwijzer en zou je graag meer informatie willen of een aanmelding willen doen? Dat kan! Neem telefonisch (06 – 22 93 79 27) of per mail (m.deromph@stichtingmooi.nl) contact op met Merle de Römph.

Eigen Toekomst Plan

Ieder gezin kan weleens wat extra hulp gebruiken. Samen met de mensen om je heen zoeken we een oplossing. Valt het ouderschap je zwaar? Heb je een echtscheiding achter de rug en vraag je je af hoe je alle ballen in de lucht moet houden? Ben je chronisch ziek?

Vaak kunnen familieleden, vrienden of buren in zo’n situatie iets betekenen. Zij kunnen hulp bieden bij problemen thuis of wanneer er tijdelijk weinig aandacht voor de kinderen is. Samen met een vrijwillige coach van Eigen Toekomst Plan breng je jouw vraag in kaart. We bekijken wie in jouw omgeving kan helpen.

‘Dankzij het Eigen Toekomst Plan is de rust weer teruggekeerd in ons gezin’

Persoonlijke coaching

De Eigen Toekomst Plan Coach helpt je verder op weg; samen met je familie, vrienden of buren. Jullie maken concrete afspraken, zodat iedereen weet wat hij of zij kan doen. En dat is nu net de kracht van het plan. Zo lossen we kleine problemen samen op.

‘Als je hulp vraagt, zijn er veel meer mensen die je willen helpen dan je denkt’.

Voor informatie of aanmelding, mail naar etp@xtra.nl of bel met Heleen Schuringa, 06 – 43395271.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.