“Ik kom hier zo’n drie keer per week”

Leven 26 okt 2020

Marliva (26): ,,Toen ik 9 was, verhuisde mijn moeder van Suriname naar Nederland. Zonder mij. 11 jaar later volgde ik haar. Ik kende alleen mijn moeder, de rest van mijn familie woont in Suriname. Kort daarna raakte ik in verwachting. Uiteindelijk verhuisde ik alleen met mijn zoontje van Rotterdam naar Den Haag. Gelukkig hielp het Servicepunt XL mij.”

,,Mijn situatie is nog niet stabiel, maar sinds ik hulp krijg van het Servicepunt XL bij mij in de buurt, heb ik in ieder geval al een studie gekozen en afgerond. Morgen heb ik een sollicitatiegesprek. Ze hebben me geholpen met het opstellen van een cv en motivatiebrief.

Je kunt aan veel mensen je verhaal vertellen, maar wij hebben een klik

Via, via ik kwam iemand tegen die me wilde helpen en zij heeft me hier naartoe gestuurd. De cliëntondersteuner waar ik veel contact mee heb is half Surinaams. Ik voel de connectie. Je kunt aan veel mensen je verhaal vertellen, maar wij hebben een klik. Zij staat net een stapje dichterbij mij. Dat is fijn, want ik heb niet veel bekenden in mijn omgeving.

Mijn werk is lastig te combineren als alleenstaande moeder

Ik heb geen vaste woonruimte en ook geen vaste baan. Ik werk als oproepkracht in de horeca. Inmiddels ben ik opzoek naar meer vastigheid. Ik moet nu veel reizen en wordt overal naartoe gestuurd. Dat is lastig als alleenstaande moeder. Met meer zekerheid weet ik ook beter wat ik elke maand verdien en kan ik reageren op een geschikt huis voor ons tweetjes.

Ze zijn erachter gekomen dat de vader van mijn zoontje zwakbegaafd is

Ik kan mijn zoontje alleen in het weekend verzorgen, doordeweeks is hij bij zijn vader in Rotterdam. Daar gaat waarschijnlijk wel verandering in komen. Ze zijn er achter gekomen dat de vader van mijn zoontje een IQ van 45 heeft. Hij is dus zwakbegaafd. Mijn zoontje gaat bijna naar de basisschool en zijn vader is niet de juiste persoon om hem daarin te begeleiden. Nu gaan we gezamenlijk kijken of ons zoontje voor het grootste gedeelte van de tijd bij mij kan wonen.

Er komen meiden die een uitlaatklep nodig hebben of niets te doen hebben

Bij het servicepunt pakken ze problemen snel op en ze helpen graag. Ik heb niks te klagen. Ik kom hier zo’n drie keer per week. Soms help ik met het meidenwerk. Ik help overal mee, bijvoorbeeld koken of naar buiten. Er komen meiden die een uitlaatklep nodig hebben of niets te doen hebben. Ik zie dat het helpt. Gezellig bezig zijn, vrienden leren maken. Er komt van alles, allerlei verschillende achtergronden.”

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.