lees voor

Ik wil mijn kind laten spelen, ervaren, leren, ontwikkelen

Het Servicepunt XL biedt informatie over een aantal activiteiten speciaal gericht op spelend leren voor kinderen. Spelen, ervaren, leren en ontwikkelen! Door deze activiteiten versterk je de band met je kind, besteed je aandacht aan samen spelen en leert jouw kind ook zelfstandig te spelen en te ontwikkelen. Hieronder vind je de diverse mogelijkheden.

Spelend leren met Spel aan Huis

Wil jij spelend leren stimuleren? Vind je het belangrijk dat je kind goed zelf kan spelen? Of heb je steun nodig bij het leren samen spelen? Via Spel aan Huis denkt een spelbegeleider met je mee. Een spelbegeleider komt bij jou thuis om jou en je kind te helpen met spelen. De spelbegeleider heeft kennis van spel en de ontwikkeling van kinderen. Via spel leren kinderen spelenderwijs Nederlands, op hun beurt wachten, zich aan de regels houden en langer spelen. Spelenderwijs leren draagt ook bij aan de spelontwikkeling van het kind.

Je leert waarom spelend leren belangrijk is voor je kind, hoe je je kind daarbij kunt helpen en welk speelgoed bij hem/haar past. De spelbegeleider neemt speelgoed mee tijdens het bezoek. Je kunt de spelbegeleider ook andere vragen stellen over de opvoeding van je kind. Of samen met de spelbegeleider naar voorzieningen in de wijk zoals de bibliotheek, Speel-o-theek of bijvoorbeeld de peuterspeelzaal.

Wil je meer weten over de spelbegeleiding of wil je je direct aanmelden? Daarvoor kun je terecht bij het consultatiebureau, de Voorschool peuterspeelzaal, het CJG of Spel aan Huis.

Je kunt ook direct contact opnemen met de coördinator Spel aan Huis, Edith Onderstal, via 06 – 28 22 30 49 of e.onderstal@xtra.nl.

VVE thuisprogramma: samenspel stimuleren

De eerste jaren zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Ouders spelen hierin een grote rol. Dat geldt ook voor jou. De manier waarop je speelt en praat met je kind heeft veel invloed op de ontwikkeling.

VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie. Met de VVE methode van VVE Thuis worden ouders gestimuleerd om thuis met hun kind activiteiten te doen. De activiteiten sluiten aan bij het VVE programma van de peuterspeelzaal of school. Hierdoor komen woorden, begrippen en andere leerthema’s ook thuis aan de orde. Zo leren ouders hun kind al spelend leren. Simpelweg door ondersteuning en stimulans te bieden.

Meer informatie? VVE Thuis wordt aangeboden door JongLeren Den Haag. Bezoek de website van JongLeren en bekijk het onderdeel VVE Thuis.

Peuterleerplekken (JongLeren)

JongLeren is de organisatie in Den Haag waar peuters spelend leren en zich zo ontwikkelen. Er zijn 54 locaties van JongLeren, verspreid over heel Den Haag. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt. Bij JongLeren kunnen jonge kinderen (2,5-4 jaar) en hun ouders al heel veel leren. Kinderen leren en ontwikkelen zich vooral door te spelen.

Alle Peuterleerplekken van JongLeren zijn verbonden aan een basisschool. De methode die op de Peuterleerplek gebruikt wordt voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als die van de samenwerkende basisschool. Zo wordt je kind stap voor stap voorbereid op de kleuterklas van de basisschool. De Peuterleerplekken zijn bedoeld voor kinderen met een leeftijd van 2,5 tot 4 jaar.

Meer informatie? Bezoek de website van JongLeren.

De Voorlees Express

Heb je moeite met Nederlands? Merk je dat jouw kind Nederlands ook moeilijk vindt? Vrijwilligers van de VoorleesExpress kunnen jou en je kind op weg helpen.

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen die moeite hebben met Nederlands wekelijks thuis worden voorgelezen door een vrijwilliger. Samen (voor)lezen zorgt voor plezier in je gezin en verbetert de taal. Een voorlezer leest twintig keer voor bij jou thuis, op een vaste avond en tijd. Jij en je kind maken kennis met interactief voorlezen, boekjes en de bibliotheek. Samen kijk je hoe je thuis het voorlezen het beste onderdeel kan maken van je dag. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op via denhaag@voorleesexpress.nl.

Op zoek naar ander aanbod? Bekijk ook onze activiteitenprogramma’s.

 

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.