lees voor

Ik heb vragen over opvoeding

Opvoedondersteuning

Kinderen opvoeden is heel leuk, maar soms ook moeilijk. Het vraagt veel nieuwe vaardigheden en het plaatst je in een verantwoordelijke rol. Dit kan vragen, twijfels en zorgen oproepen. Soms worden zorgen versterkt, bijvoorbeeld door vermoeidheid. Het helpt als je er met een deskundige over kunt praten. Samen de dingen op een rijtje zetten en een antwoord of een oplossing vinden (denk aan opvoedondersteuning). Vaak geeft het overzicht en de kijk van de ander je al verlichting of tips om eens iets anders te proberen.

Opvoedsteunpunt van het CJG

Voor hulp bij je vraag of probleem kun je terecht bij het Opvoedsteunpunt van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG). Je kunt er terecht voor informatie, advies en opvoedondersteuning. Waar nodig krijg je hulp bij doorverwijzing. De informatie en adviezen zijn gratis en er wordt geen dossier gemaakt. De informatie die je bespreekt wordt dus nergens vastgelegd. Kijk voor meer informatie over opvoeden en het CJG bij Hulpbronnen hieronder op de pagina.

Eigen Toekomst Plan Coach

Ieder gezin kan weleens wat extra hulp of opvoedondersteuning gebruiken. Samen met de mensen om je heen zoeken we een oplossing. Valt het ouderschap je zwaar? Heb je een echtscheiding achter de rug en vraag je je af hoe je alle ballen in de lucht moet houden? Of ben je chronisch ziek?

Vaak kunnen familieleden, vrienden of buren in zo’n situatie iets betekenen. Samen met een vrijwillige coach van Eigen Toekomst Plan breng je jouw vraag in kaart. We bekijken wie in jouw omgeving kan helpen.Opvoedondersteuning door middel van het Eigen Toekomst Plan

‘Dankzij het Eigen Toekomst Plan is de rust weer teruggekeerd in ons gezin’

Kleine problemen samen oplossen

De Eigen Toekomst Plan Coach helpt je verder op weg: samen met je familie, vrienden of buren. Jullie maken concrete afspraken, zodat iedereen weet wat hij of zij kan doen. En dat is nu net de kracht van het plan. Zo lossen we kleine problemen samen op.

‘Als je hulp vraagt, zijn er veel meer mensen die je willen helpen dan je denkt’.

Voor informatie of aanmelding, mail naar etp@xtra.nl of bel met Heleen Schuringa, 06 – 43395271.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.