lees voor

Ik wil wonen in Den Haag

Wil je in Den Haag wonen en zoek je een woning of een kamer? Woon je op dit moment nog in het ouderlijk gezin of heb je helemaal geen woning? Is door omstandigheden, bijvoorbeeld door huiselijk geweld, een overlijdensgeval of doordat je een beperking hebt, de woning die u heeft niet meer passend? Kom langs op het Servicepunt XL bij jou in de buurt om jouw woonsituatie in Den Haag te bespreken.

Ben je dak- of thuisloos?

Als je zonder woonruimte komt te zitten zorgt dat vaak voor veel stress en ook gezondheidsproblemen. Misschien heb je een tijdje bij vrienden of familie doorgebracht. Vaak is het moeilijk om hierom te vragen en is het ook onduidelijk hoelang je daar kunt blijven. Het komt ook voor dat mensen geen beroep kunnen doen op vrienden of familie en dat ze aangewezen zijn op de dak- en thuislozen opvang.

Voel je je boos, vol schaamte of dreig je verder in de problemen te komen? Bij het Servicepunt XL bij jou in de buurt kun je terecht met al je vragen rondom huisvesting en wonen in Den Haag. Onze hulp is gratis en vertrouwelijk. Je kunt bij ons zonder afspraak terecht. Wil je naar het Servicepunt XL toekomen maar kan dat niet? De cliëntondersteuner kan ook naar jou toe komen. Spreek dit telefonisch met elkaar af.

Urgentieverklaring wonen in Den Haag

Sta je ingeschreven bij Woonnet Haaglanden, maar lukt het niet om een woning te vinden? In heel uitzonderlijke gevallen kun je voorrang krijgen via een urgentieverklaring. Kijk hieronder bij Hulpbronnen naar de uitleg in de video.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

‘Ik had als vluchteling zoveel hulpvragen, ik had helemaal niets meer’

Ibrahim: ,,Na een lange reis als vluchteling naar Nederland, verliep niet alles even soepel. Op een bepaald moment kwam ik zelfs op het punt dat ik terug wilde. Ik werd...

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.