lees voor

Ik heb een vraag over het project #Taboe

Het project #Taboe heeft tot doel om gevoelige taboe onderwerpen, die binnen etnische gemeenschappen in Den Haag spelen, bespreekbaar te maken en te voorkomen.

Wat is een taboe

Taboes zijn onderwerpen waar mensen liever niet over praten en zelfs het bestaan ervan ontkennen. Taboes zijn van alle culturen en alle tijden. Helaas leven taboe onderwerpen voort doordat het aan de nieuwe generatie wordt doorgegeven, onder andere door er niet over te praten.

Het doorbreken van een taboe leidt vaak tot heftige familieconflicten, die vaak leiden tot het verbreken van elk contact.

Project #Taboe

De aanpak van het team #Taboe is juist om die gevoelige onderwerpen binnen de etnische gemeenschappen bespreekbaar te maken. Het doel is dat personen die hiermee te maken hebben in een veilige omgeving met een vertrouwenspersoon kunnen praten. Dit kan in hun eigen taal en in eigen omgeving. Met deze laagdrempelige manier van voorlichting geven bereikt team #Taboe een zo groot mogelijke doelgroep.

Wil jij bijdragen aan project #Taboe, maar wil je dit liever anoniem en online bespreken? Gebruik onze chat om anoniem te praten over project #Taboe.

Ook ben je welkom op het Servicepunt XL bij jou in de buurt. Onze hulp is gratis en vertrouwelijk. Je kunt zonder afspraak terecht. Wil je naar het Servicepunt XL toekomen, maar kan dat niet? Wij kunnen ook naar jou toe komen.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.