lees voor

Ik heb een vraag over het project #Taboe

Het project #Taboe heeft tot doel om gevoelige taboe onderwerpen, die  binnen etnische gemeenschappen in Den Haag spelen, bespreekbaar te maken en te voorkomen.

Taboes zijn onderwerpen  waar mensen liever niet over praten en zelfs het bestaan ervan ontkennen. Taboes zijn van alle culturen en alle tijden. Helaas leeft een taboe voort doordat het aan de nieuwe generatie wordt doorgegeven, o.a.  door er niet over te praten.

Het doorbreken van een taboe leidt vaak tot heftige familieconflicten, die vaak leiden tot het verbreken van elk contact.

De aanpak van het team #Taboe is juist om die gevoelige onderwerpen binnen de etnische gemeenschappen bespreekbaar te maken, zodat personen die hiermee te maken hebben, in een veilige omgeving met een vertrouwenspersoon in hun eigen taal en in eigen omgeving kunnen praten.  Door de laagdrempelige manier van voorlichting geven wordt een grote doelgroep bereikt.

Wil je liever je vraag online bespreken? Gebruik onze chat.

Ook ben je welkom op het Servicepunt XL bij jou in de buurt. Onze hulp is gratis en vertrouwelijk. Je kunt zonder afspraak terecht. Wil je naar het Servicepunt XL toekomen maar kan dat niet? Wij kunnen ook naar jou toe komen. Spreek dit telefonisch met elkaar af.

 

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar. We werken anders omwille van het coronavirus. Lees meer over onze nieuwe werkwijze.