lees voor

Ik wil helpen

Wilt u wat voor een ander betekenen en daarbij uw kennis en talent verder ontwikkelen? Onze professionals werken veel samen met vrijwilligers. Als vrijwilliger bij onze organisatie kun jij iets voor een ander betekenen én je eigen talenten (blijven) ontwikkelen. Servicepunt XL hoort bij welzijnsorganisatie Wijkz. Wijkz is onderdeel van een krachtenbundeling van maatschappelijke organisaties JESS, JongLeren, MEE ZHN, Wijkz en Xtra. Alle informatie over vrijwilligerswerk en vrijwilligersvacatures binnen deze organisaties, staan op ikwilhierwerken.nl

Ik zoek vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doen in en om het Servicepunt XL bij u in de buurt? Dat kan! Kijk op de vacaturesite ikwilhierwerken.nl voor alle vacatures. Onze medewerkers helpen u graag aan leuk vrijwilligerswerk. Hierdoor verbetert u uw vaardigheden en leert u nieuwe mensen kennen.

Lukt het u niet om zelfstandig naar een Servicepunt XL bij u in de buurt te komen? Geen probleem, onze cliëntondersteuner brengt u graag een bezoekje thuis.

Vrijwilligersacademie

De vrijwilligersacademie in Den Haag is een platform om mensen die vrijwilligerswerk zoeken en organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden met elkaar te verbinden. Vraag en aanbod komt zo samen.

De Vrijwilligersacademie heeft als doel om vrijwilligers te helpen bij hun persoonlijke groei, waardoor ze nóg beter werk afleveren. U vindt er bijvoorbeeld gratis e-learnings voor mantelzorgers. Bekijk nu het aanbod van de Vrijwilligersacademie. Let op: ook via ons eigen scholingsaanbod bieden we regelmatig gratis trainingen aan. Bezoek een van onze servicepunten voor meer informatie. Onze medewerkers vertellen er graag meer over.

Hieronder enkele mogelijkheden die we via de Servicepunten aanbieden om vrijwilligerswerk te doen in uw buurt of stad:

Begeleiden en Rijden

Begeleiden en Rijden is een initiatief waarbij vrijwilligers betaalbaar vervoer aanbieden aan 60-plussers. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld makkelijker naar de dokter, de supermarkt of naar familieleden.

Vindt u het leuk om zo nu en dan te rijden en deze 60-plussers te vervoeren? Meld u dan aan bij Begeleiden en Rijden bij een Servicepunt XL locatie bij u in de buurt.

Door het Begeleiden en Rijden initiatief zorgt u dat kwetsbare senioren toegang blijven houden tot betaalbaar vervoer. Het is echter niet alleen maar mensen van A naar B brengen. Een stukje ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van een ondersteunende arm, wordt ook zeer gewaardeerd.

Begeleiden en Rijden wordt aangeboden door heel Den Haag. Lijkt u het leuk om 60-plussers mobiel te houden en daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan de maatschappij?

Hoe werkt Begeleiden en Rijden?
Medewerkers van Servicepunt XL bepalen altijd vooraf de ritten, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. U rijdt met uw eigen auto. Vaak zijn het kleine ritjes in de stad, maar grotere afstanden zijn ook mogelijk.

Wat kost het?
Voor de 60-plussers is er een kleine, kostendekkende, financiële vergoeding die contant aan u betaald wordt. Eventuele parkeerkosten worden betaald door degene die vervoerd wordt. Tot slot betalen de personen 10 euro per jaar lidmaatschapskosten.

De dienst is voor alle inwoners uit Den Haag. Wilt u meer weten over dit vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met het Servicepunt XL bij u in de buurt.

Burenhulp Den Haag

Wijkz biedt de dienstverlening Burenhulp aan voor iedere inwoner in Den Haag die hulp nodig heeft bij (incidentele) kleine klusjes in of rondom het huis. Bijvoorbeeld bij het ophangen van een schilderijtje, de hond uitlaten of samen koken. Bij Burenhulp worden buren aan elkaar gekoppeld om elkaar te helpen. Als u hulp zoekt of wanneer u als vrijwilliger hulp wilt aanbieden, kunt u contact opnemen met medewerkers van Wijkz. Onze medewerkers bespreken uw vraag of aanbod en zorgen dat de juiste buren met elkaar in contact komen. Meer info en aanmelden voor Burenhulp kan via www.wijkz.nl/burenhulp of bezoek een locatie van Servicepunt XL bij u in de buurt.

Ik wil iets doen voor de buurt

Zet u zich graag in voor uw buurt of wijk? Wilt u iemand helpen, uw straat verbeteren of samen met andere buurtbewoners iets organiseren? Kom dan via het Servicepunt XL in uw wijk in contact met een opbouwwerker.

Opbouwwerk

Het opbouwwerk ondersteunt u bij het uitvoeren van uw eigen vrijwilligersinitiatieven, door u te koppelen aan de juiste persoon. Wilt u zelf een buurtfestival organiseren? Een opbouwwerker helpt u graag met het zoeken naar de juiste mensen, zoals contactpersonen bij fondsen of ervaren evenementenorganisatoren die vrijwillig advies willen geven.

Ook kan een opbouwwerker helpen om klachten op te lossen, of om leuke ideeën te helpen realiseren. Dat kan door bijeenkomsten te organiseren of door mensen in de gemeente aan te schrijven. Opbouwwerkers hebben over het algemeen een breed netwerk en kunnen u dus goed helpen met de uitvoer van uw idee.

Wilt u opbouwwerker worden, of bent u op zoek naar een opbouwwerker? Neem dan nu contact op met Servicepunt XL, of ga naar een locatie in de buurt.

Vind alle hulp en een compleet dienstenaanbod voor senioren op de website Haagse Senioren

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wilt u graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wilt u een vraag stellen of vindt u het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Vrijwilliger Tilly Riem trekt eenzame ouderen graag van de bank en uit het huis

Tilly: ,,Hoor je die sirene? Dat is een van onze buurmannen. Zo laat hij iedere dag aan zijn vrouw weten dat hij bijna thuis is.” Hoe ben je hier terecht...

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.