lees voor

Ik zoek Nederlandse taalles

De Nederlandse taal leren? Beter Nederlands leren spreken?

Wanneer u de taal van het land waarin u woont niet spreekt, gaat er veel informatie aan u voorbij. Ook kunnen de mensen die de Nederlandse taal wel spreken u niet altijd begrijpen. Of missen zij wat u hen allemaal te bieden hebt. Een nieuwe taal leren is niet gemakkelijk, maar eenmaal geleerd vergroot u uw mogelijkheden enorm. U bent van harte welkom om u aan te melden voor Nederlandse taalles. Ook als u al Nederlands spreekt maar graag nog beter zinnen wil maken. Of als u het aantal woorden en werkwoorden dat u kent wilt uitbreiden. Op diverse locaties in de stad vindt Nederlandse taalles plaats. Kijk hieronder op de pagina bij Hulpbronnen voor een overzicht. Voor de taallessen geldt een eigen bijdrage.

Oefenen met praten

Geen Nederlandse taalles maar wel oefenen met praten? Er zijn in de stad verschillende projecten waarbij vrijwilligers en anderstaligen elkaar wekelijks ontmoeten. Voor een kopje thee, koffie of om een uitstapje te maken. Er wordt over allerlei onderwerpen gepraat. In sommige wijkcentra zijn inloopmiddagen om de Nederlandse taal te oefenen met buurtgenoten. Zo leert u spelenderwijs en in een ongedwongen sfeer beter Nederlands spreken. Meer weten? Kom langs bij het Servicepunt XL bij u in de buurt of kijk op het activiteitenprogramma.

Haags Ontmoeten, voor ouderen én hun mantelzorgers

Zou u graag andere mensen willen ontmoeten? Met andere ouderen koffie drinken of samen eten? Uw zorgen over uw dementerende moeder kunnen delen? Kom dan eens langs bij een van de locaties van Haags Ontmoeten. Die zijn er speciaal voor Haagse ouderen die zelfstandig wonen én hun mantelzorgers. U kunt bij deze locaties terecht voor informatie, hulp of ondersteuning bij het invullen van de dag. Daarnaast ontmoet je natuurlijk ook een hoop nieuwe mensen.

U vindt de locaties Haags Ontmoeten in elk stadsdeel en u kunt er zó binnenlopen! Vind een locatie bij u in de buurt.

Vind alle hulp en een compleet dienstenaanbod voor senioren op de website Haagse Senioren

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wilt u graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wilt u een vraag stellen of vindt u het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar. We werken anders omwille van het coronavirus. Lees meer over onze nieuwe werkwijze.