lees voor

Ik zoek Nederlandse taalles

Als u weinig of geen Nederlands spreekt, is het lastig om mee te doen met de samenleving. De kans is groot dat u andere mensen niet goed begrijpt. Mensen die Nederlands spreken, snappen u wellicht niet altijd even goed. Een nieuwe taal leren is niet makkelijk, maar zorgt er wel voor dat u deel kunt nemen aan de maatschappij.

Beter worden in Nederlands praten

Nederlandse taalles is daarom altijd een goed idee. Ook als u de taal al een beetje spreekt, maar ‘gewoon’ nieuwe woorden en werkwoorden wilt leren. Of betere zinnen wilt maken. Op diverse locaties in de stad vindt Nederlandse taalles plaats. Kijk hieronder op de pagina bij Hulpbronnen voor een overzicht. Voor de taallessen geldt een eigen bijdrage.

Oefenen met Nederlands praten

Geen Nederlandse taalles nodig, maar wel uw spreekvaardigheid oefenen? In Den Haag zijn veel projecten waar vrijwilligers u helpen om beter Nederlands te leren spreken.

In Den Haag vindt u veel taalprojecten. Denk dan aan een evenement in wijkcentra, waar vrijwilligers u helpen om Nederlands te oefenen. Zo leert u spelenderwijs en in een ongedwongen sfeer beter Nederlands praten. Meer weten? Kom langs bij het Servicepunt XL bij u in de buurt of kijk op het activiteitenprogramma.

Haags Ontmoeten, voor ouderen én hun mantelzorgers

Zou u graag andere mensen willen ontmoeten? Met andere ouderen koffiedrinken of samen eten? Uw zorgen over uw dementerende moeder kunnen delen? Kom dan eens langs bij een van de locaties van Haags Ontmoeten. Die zijn er speciaal voor Haagse ouderen die zelfstandig wonen én hun mantelzorgers. U kunt bij deze locaties terecht voor informatie, hulp of ondersteuning bij het invullen van de dag. Daarnaast ontmoet je natuurlijk ook een hoop nieuwe mensen. Leer de Nederlandse taal én ontmoet nieuwe mensen.

U vindt de locaties Haags Ontmoeten in elk stadsdeel en u kunt er zó binnenlopen! Vind een locatie bij u in de buurt.

Vind alle hulp en een compleet dienstenaanbod voor senioren op de website Haagse Senioren

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wilt u graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wilt u een vraag stellen of vindt u het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.