lees voor

Ik zoek sociale activiteiten

Wilt u iets leuks doen in uw vrije tijd?  Iets nieuws leren of iets aan anderen leren? Nieuwe mensen ontmoeten? Kom voor leuke en gezellige activiteiten naar het Servicepunt XL bij u in de buurt. Er is voor iedereen wat te doen. Kijk hier naar ons aanbod.

Samen of stap of iets aan anderen leren

Regelmatig worden er vanuit de wijkcentra uitstapjes georganiseerd. Bijvoorbeeld een bezoek aan een andere stad of een museumbezoek. Er zijn veel mogelijkheden. Iets van uw eigen talenten aan anderen meegeven kan ook. Veel van onze activiteitenbegeleiders zijn vrijwilligers die vanuit hun talent of hobby een activiteit aanbieden. Wilt u iets aan anderen leren? Bespreek dit met onze collega’s in het Servicepunt.

Vadercentrum Adam

Woont u in Laakkwartier en wilt u voor een thema-avond, maaltijd of een cursus, samenkomen met vaders uit verschillende culturen? Kijk op de website van Vadercentrum Adam.

Opbouwwerk

Wilt u uw buurt veiliger, leefbaarder of gezelliger maken? Heeft u een goed idee voor de buurt? Of wilt u uw buren eens meenemen naar het wijkcentrum? Bent u het zwerfafval zat en wilt u dit samen aanpakken? Een straatfeest houden of het speeltuintje laten opknappen maar geen idee waar te beginnen? Misschien wilt u wel een bewonersgroep oprichten. Voor al deze vragen en wensen kunt u in gesprek gaan met een van onze opbouwwerkers.

Onze opbouwwerkers zijn er voor iedereen

Het opbouwwerk helpt, verbindt en steunt u om klachten op te lossen. Om initiatieven in de wijk voor elkaar te krijgen. Heeft u een vraag of een idee voor de buurt? Twijfel niet en neem contact met ons op. Onze opbouwwerkers kunnen helpen bij het opzetten van een bewonersgroep, stichting of vereniging. Of bij het aanvragen van een vergunning of subsidie. Zij hebben een breed netwerk in de wijk en kunnen u helpen in de zoektocht naar de juiste organisatie en het leggen van contact. Ook kunnen zij helpen om de saamhorigheid in de buurt te vergroten. Door u te ondersteunen bij het bedenken en organiseren van activiteiten.. Waarin elkaar ontmoeten en het sámen doen centraal staan.

Onze opbouwwerkers informeren bewoners door uit te leggen hoe en waar besluiten over hun buurt worden genomen en daar zelf voorstellen bij in te dienen. Onze opbouwwerkers gebruiken de eigen kracht van de buurt en de buurtbewoners.

Contact

Wilt u ook dat uw buurt veilig, leefbaar, gezellig en schoon wordt maar weet u niet altijd hoe u dit moet aanpakken? Wilt u meer informatie over opbouwwerk of heeft u vragen of een idee? Bel of kom langs bij het ServicepuntXL bij u in de buurt. Onze medewerkers kunnen u met het opbouwwerk in contact brengen.

 

Vind alle hulp en een compleet dienstenaanbod voor senioren op de website Haagse Senioren

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wilt u graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag 13:00-15:00 en 19:00-21:00
Dinsdag 13:00-15:00 en 19:00-21:00
Woensdag 13:00-15:00
Donderdag 13:00-15:00 en 19:00-21:00

lees voor
Mail

Wilt u een vraag stellen of vindt u het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U bij ons terecht via de chat van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar. We werken anders omwille van het coronavirus. Voor meer informatie over onze nieuwe werkwijze klik hier