lees voor

Ik wil graag iets doen voor de buurt

Opbouwwerk

Zet je je graag in voor je buurt of wijk? Wil je iemand helpen, je straat verbeteren of samen met andere buurtbewoners iets organiseren? Kom dan via het Servicepunt XL in jouw wijk in contact met een opbouwwerker. Het opbouwwerk kan je helpen in contact te komen met de juiste personen of organisaties in de wijk en steunt je om klachten op te lossen en ideeën en initiatieven in de wijk voor elkaar te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door bijeenkomsten te organiseren of aanvragen te doen bij fondsen of bij de gemeente.

Den Haag Doet

Wil je op een andere manier helpen, bijvoorbeeld door de tuin van een buurtgenoot te helpen opknappen als diegene dat zelf niet meer kan? Kijk voor vrijwilligersvacatures eens op de website van Den Haag Doet. Hier kun je vacatures vinden op allerlei gebied.

Vrijwilligerspunt

Wil je vrijwilligerswerk doen in het Servicepunt XL bij jou in de buurt of meehelpen met activiteiten? Op elk Servicepunt hebben wij een Vrijwilligerspunt waar medewerkers je kunnen helpen om het juiste vrijwilligerswerk te vinden. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met je persoonlijke voorkeuren, kennis, ervaring en talent. Je bent welkom. Je kunt zonder afspraak terecht. Wil je naar het Servicepunt XL toekomen maar kan dat niet? De cliëntondersteuner kan ook naar jou toe komen.

Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie biedt vrijwilligers de mogelijkheid zich verder te verdiepen in de onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het is een platform waar vraag en aanbod geplaatst kan worden dat interessant is voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Door de Vrijwilligersacademie kunnen vrijwilligers zichzelf verder ontwikkelen. Ook de kwaliteit van het vrijwilligerswerk verbetert hierdoor.

De Vrijwilligersacademie is voor alle Haagse  vrijwilligers of voor degenen die op zoek zijn naar passend vrijwilligerswerk.  Ook jonge mantelzorgers kunnen natuurlijk gebruik maken van het aanbod. Het cursusaanbod is gevarieerd en vaak gratis. Bekijk het aanbod. Let op: Via onze Servicepunten XL bieden wij ook diverse trainingen voor (aankomende) vrijwilligers. Informeer ernaar.

Wil je op een andere manier helpen, bijvoorbeeld door de tuin van een buurtgenoot te helpen opknappen als diegene dat zelf niet meer kan? Of door iemand te brengen en te halen naar een ziekenhuiscontrole? Voor deze hulp zijn er ook diverse vrijwilligersvacatures beschikbaar in en rond je wijk. Vraag ernaar bij het Servicepunt XL.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Vrijwilliger Tilly Riem trekt eenzame ouderen graag van de bank en uit het huis

Tilly: ,,Hoor je die sirene? Dat is een van onze buurmannen. Zo laat hij iedere dag aan zijn vrouw weten dat hij bijna thuis is.” Hoe ben je hier terecht...

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar. We werken anders omwille van het coronavirus. Lees meer over onze nieuwe werkwijze.