lees voor

Ik zoek vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk in Den Haag: aanbod is er genoeg! Wil jij je aanmelden voor vrijwilligerswerk in het Servicepunt XL bij jou in de buurt of meehelpen met activiteiten? Informeer naar de mogelijkheden. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld onze anonieme chatfunctie.

Op elk Servicepunt hebben wij een Vrijwilligerspunt waar medewerkers kunnen helpen om het juiste vrijwilligerswerk te vinden. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met je persoonlijke voorkeuren, kennis, ervaring en talent. Je bent zeer welkom. Je kunt zonder afspraak terecht. Wil je naar het Servicepunt XL toekomen maar kan dat niet? De cliëntondersteuner kan ook naar jou toe komen. Spreek dit telefonisch met elkaar af.

Vrijwilligerswerk

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Wil je iets doen voor anderen? Je kennis en talenten gebruiken en nieuwe dingen leren? Zoek je zelf vrijwilligers? Bekijk de vacaturesite ikwilhierwerken.nl met alle informatie over vrijwilligerswerk en vrijwilligersvacatures binnen maatschappelijke organisaties JESS, JongLeren, MEE ZHN, Wijkz en Xtra. Hier kun je kiezen uit veel vacatures op allerlei gebieden. Bekijk het aanbod.

Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie biedt vrijwilligers de mogelijkheid zich verder te verdiepen in de onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het is een platform waar vraag en aanbod geplaatst kan worden dat interessant is voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Dankzij deze academie kunnen vrijwilligers zichzelf verder ontwikkelen. Ook de kwaliteit van het vrijwilligerswerk in Den Haag verbetert hierdoor.

De Vrijwilligersacademie is er voor alle vrijwilligers in Den Haag of voor degenen die op zoek zijn naar passend vrijwilligerswerk. Ook jonge mantelzorgers kunnen natuurlijk gebruik maken van het aanbod. Het cursusaanbod is gevarieerd en vaak gratis. Bekijk het aanbod. Let op: Via onze Servicepunten XL bieden wij ook diverse trainingen voor (aankomende) vrijwilligers. Informeer ernaar!

Begeleiden en Rijden

Begeleiden en rijden staat voor begeleiding en vervoer voor 60-plussers. Heeft iemand ergens een afspraak en heeft diegene hierbij extra hulp nodig? Je zou je hiervoor als vrijwilliger kunnen aanmelden en deze persoon kunnen begeleiden en rijden. Den Haag telt menig 60-plusser die door omstandigheden geen gebruik van het Openbaar Vervoer kan maken. Een bezoekje aan de dokter, familie en vrienden of gewoon een boodschap is vaak al een te grote opgave. Met Begeleiden en rijden bied je senioren betaalbaar vervoer. Maar er is meer dan enkel het van A naar B brengen. Je zou als chauffeur ook ondersteuningshulp kunnen bieden zoals bijvoorbeeld begeleiding op de plaats van bestemming, een ondersteunende arm of het dragen van de boodschappen. Is dit iets voor jou? Begeleiden en rijden is verspreid over de stad Den Haag, altijd op zoek naar vrijwilligers.

Hoe werkt Begeleiden en Rijden?

Het betreft altijd één op één vervoer dat vooraf is afgesproken via onze medewerkers. De chauffeurs zijn vrijwilligers (vaak uit de buurt) die met hun eigen auto hulp bieden. Kleine ritjes in de wijk, maar ook grotere afstanden zijn mogelijk.

Wat kost het?

Aan de dienst is voor de aanvragers een kleine financiële vergoeding verbonden, puur kostendekkend en wordt direct contant afgerekend aan jou, de chauffeur. Eventuele parkeerkosten zijn voor rekening van degene die wordt vervoerd. Daarnaast is een stukje lidmaatschap (€ 10,- op jaarbasis) voor de aanvragers van jouw vervoer vereist.

Meer informatie

De dienst is voor alle inwoners uit Den Haag. Wil je meer weten over dit vrijwilligerswerk in Den Haag? Neem dan contact op met het Servicepunt XL bij jou in de buurt.

Burenhulp

Wijkz biedt de dienstverlening Burenhulp aan voor iedere inwoner in Den Haag die hulp nodig heeft bij (incidentele) kleine klusjes in of rondom het huis. Bijvoorbeeld bij het ophangen van een schilderijtje, de hond uitlaten of samen koken. Bij Burenhulp worden buren aan elkaar gekoppeld om elkaar te helpen. Als u hulp zoekt of wanneer u als vrijwilliger hulp wilt aanbieden, kunt u contact opnemen met medewerkers van Wijkz. Onze medewerkers bespreken uw vraag of aanbod en zorgen dat de juiste buren met elkaar in contact komen. Meer info en aanmelden voor Burenhulp kan via via deze link of bezoek een locatie van Servicepunt XL bij u in de buurt.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Vrijwilliger Tilly Riem trekt eenzame ouderen graag van de bank en uit het huis

Tilly: ,,Hoor je die sirene? Dat is een van onze buurmannen. Zo laat hij iedere dag aan zijn vrouw weten dat hij bijna thuis is.” Hoe ben je hier terecht...

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.