lees voor

Ik wil helpen, iets doen voor mijn buurt

Wil je anderen helpen? Je talenten inzetten voor de buurt en nieuwe dingen leren? Misschien kun je met jouw vrijwilligerswerk studiepunten halen. Vrijwilligerswerk is altijd tweerichtingsverkeer. Je helpt anderen en je wint zelf veel aan ervaring en nieuwe contacten. Kijk op de website van het Jongeren Informatie Punt (JIP) voor enkele mogelijkheden of ga in gesprek met de jongerenadviseurs.

Opbouwwerk

Om actief te zijn in je eigen buurt kun je via een Servicepunt XL in jouw buurt ook in contact komen met een opbouwwerker. De opbouwwerker weet goed de weg in de wijk en kan je voorstellen aan de juiste personen of organisaties, of je steunen om ideeën in de wijk voor elkaar te krijgen. Denk aan bijeenkomsten met bewoners of het aanvragen van subsidie bij fondsen en gemeente.

Vrijwilligerswerk

Wil je op een andere manier helpen, bijvoorbeeld door de tuin van een buurtgenoot te helpen opknappen als diegene dat zelf niet meer kan? Kijk voor vrijwilligersvacatures eens op onze vacaturesite ikwilhierwerken.nl. Je kunt er vacatures vinden op allerlei gebied.

Vrijwilligerspunt

Wil je vrijwilligerswerk doen in het Servicepunt XL bij jou in de buurt of meehelpen met activiteiten? Op elk Servicepunt hebben wij een Vrijwilligerspunt waar medewerkers je kunnen helpen om het juiste vrijwilligerswerk te vinden. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met je persoonlijke voorkeuren, kennis, ervaring en talent. Je bent welkom. Je kunt zonder afspraak terecht. Wil je naar het Servicepunt XL toekomen maar kan dat niet? De cliëntondersteuner kan ook naar jou toe komen.

Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie biedt vrijwilligers de mogelijkheid zich verder te verdiepen in de onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het is een platform waar vraag en aanbod geplaatst kan worden dat interessant is voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Door de Vrijwilligersacademie kunnen vrijwilligers zichzelf verder ontwikkelen. Ook de kwaliteit van het vrijwilligerswerk verbetert hierdoor.

De Vrijwilligersacademie is voor alle Haagse  vrijwilligers of voor degenen die op zoek zijn naar passend vrijwilligerswerk.  Ook jonge mantelzorgers kunnen natuurlijk gebruik maken van het aanbod. Het cursusaanbod is gevarieerd en vaak gratis. Bekijk het aanbod. Let op: Via onze Servicepunten XL bieden wij ook diverse trainingen voor (aankomende) vrijwilligers. Informeer ernaar.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.