lees voor

Ik voel mij alleen

Heeft u weinig tot geen contact met anderen? Of heeft u wel sociale contacten maar zijn deze niet heel betekenisvol? Zou u dit graag veranderen? Dat kan op verschillende manieren. Servicepunt XL zet zich graag in voor mensen die zich eenzaam voelen. Samen zijn we een tegen eenzaamheid.

Vaak gaan veranderingen niet ineens maar met kleine stapjes. Een eerste stap zou kunnen zijn een bezoek te brengen aan het Servicepunt XL bij u in de buurt. Vraag daar naar een cliëntondersteuner of naar de ouderenconsulent. Hij of zij kan samen met u de verschillende manieren om contacten op te doen bespreken. Zelfs de contacten die verloren zijn geraakt, maar die u graag zou herstellen.

Een tegen eenzaamheid: maak het bespreekbaar

Servicepunt XL draagt graag bij aan het bespreekbaar maken van eenzaamheid. We begrijpen dat u het gevoel van alleen of eenzaam zijn misschien een lastig onderwerp vindt om te bespreken. Of dat u de stap om naar het wijkcentrum te komen te groot vindt om ineens te maken. U kunt daarom ook telefonisch spreken met een cliëntondersteuner of ouderenconsulent. Hij of zij kan zelfs naar u toekomen. Belangrijk is dat u in de gelegenheid bent om in vertrouwen te kunnen spreken over uw gevoelens.

Telefooncirkel

Binnen de Telefooncirkel bellen deelnemers elkaar in een vaste volgorde. Dit geeft u wat extra aanspraak. Neemt u niet op? Dan komt een vrijwilliger even langs om te kijken of het goed gaat. De Telefooncirkel wordt dagelijks gestart door een vrijwilliger. Bent u de laatste deelnemer? Dan belt u deze vrijwilliger weer om de cirkel rond te maken. De Telefooncirkel is er voor senioren wijkbewoners die alleen wonen of moeilijk de deur uit komen. In Den Haag zijn er telefooncirkels in Mariahoeve, Bezuidenhout, Morgenstond, Transvaal, Zeeheldenkwartier, Laak, Loosduinen, Centrum en Scheveningen. Aanmelden voor een telefooncirkel in uw wijk? Neem contact op met het dichtstbijzijnde Servicepunt XL bij u in de buurt.

Eten in de buurt

Gezellig samen eten in uw buurt? Dit kan in onze wijkcentra waar buurtbewoners en vrijwilligers het eten voor u bereiden. Tegen een kleine vergoeding kunt u daar aanschuiven voor een warme maaltijd. Kijk bij onze activiteiten voor onze maaltijdgroepen bij u in de buurt.

Haags Ontmoeten, voor senioren én hun mantelzorgers

Zou u graag andere mensen willen ontmoeten? Met andere senioren koffiedrinken of samen eten? Uw zorgen over uw dementerende moeder delen? Kom eens langs bij een van de locaties van Haags Ontmoeten. Die zijn er speciaal voor Haagse ouderen die zelfstandig wonen én voor hun mantelzorgers. U kunt bij deze locaties terecht voor informatie, hulp of ondersteuning bij het invullen van de dag. Ook ontmoet u hier natuurlijk nieuwe mensen. U vindt de locaties van Haags Ontmoeten in elk stadsdeel en u kunt er zó binnenlopen! Kijk hier voor een locatie bij u in de buurt.

Vind alle hulp en een compleet dienstenaanbod voor senioren op de website Haagse Senioren

Ook de gemeente Den Haag ondersteunt mensen die zich eenzaam voelen. Kijk onderaan de pagina via Hulpbronnen op de website van Een tegen Eenzaamheid.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wilt u graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wilt u een vraag stellen of vindt u het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.