lees voor

Ik zoek dagbesteding

Wilt u graag nieuwe mensen leren kennen? Bijvoorbeeld door met leeftijdsgenoten koffie te drinken of een hapje te eten? Er zijn volop mogelijkheden voor dagbesteding voor ouderen in Den Haag!

Haags Ontmoeten, voor senioren én hun mantelzorgers

Het initiatief Haags Ontmoeten kan echt iets voor u zijn! Op de locaties van Haags Ontmoeten kunt u altijd terecht, eventueel met uw mantelzorger. U krijgt er een leuke dagbesteding en doet gelijk nieuwe contacten op.

Er zijn veel activiteiten voor ouderen in Den Haag! U vindt de locaties van Haags Ontmoeten in elk stadsdeel en u kunt er zó binnenlopen! Bekijk de locaties van Haags Ontmoeten bij u in de buurt.

Buurtmaaltijd

Samen eten met leeftijdsgenoten bij u in de buurt? In Den Haag zijn veel locaties waar buurtbewoners en vrijwilligers maaltijden maken. Voor een relatief laag bedrag schuift u aan voor een heerlijke maaltijd. U leert nieuwe mensen kennen én hoeft niet zelf te koken.

Ik zoek vrijwilligerswerk

Wilt u iets doen voor anderen? Bekijk dan eens onze vrijwilligersvacatures op onze vacaturesite ikwilhierwerken.nl

Heeft u vragen of twijfels? Servicepunt XL helpt u graag. Een afspraak maken is niet nodig en uw (eventuele) mantelzorger is ook welkom. Lukt het niet om naar een Servicepunt XL bij u in de buurt te komen? Neem dan alsnog contact op. Een cliëntondersteuner kan u namelijk ook thuis bezoeken.

Vrijwilligersacademie Den Haag

De Vrijwilligersacademie Den Haag is een platform voor (gratis) trainingen. Hier vindt u veel handige informatie voor uw persoonlijke ontwikkeling.

Er zijn ook handige e-learnings voor beginnende mantelzorgers. Hierdoor leert uw mantelzorger wat het werk inhoudt en hoe ze dat kunnen combineren met hun privéleven. Deze e-learnings zijn helemaal gratis. Bekijk het aanbod van de vrijwilligersacademie.

Hieronder enkele mogelijkheden die we via de Servicepunten aanbieden om vrijwilligerswerk te doen in uw buurt of stad:

Burenhulp

Wijkz biedt de dienstverlening Burenhulp aan voor iedere inwoner in Den Haag die hulp nodig heeft bij (incidentele) kleine klusjes in of rondom het huis. Bijvoorbeeld bij het ophangen van een schilderijtje, de hond uitlaten of samen koken. Bij Burenhulp worden buren aan elkaar gekoppeld om elkaar te helpen. Als u hulp zoekt of wanneer u als vrijwilliger hulp wilt aanbieden, kunt u contact opnemen met medewerkers van Wijkz. Onze medewerkers bespreken uw vraag of aanbod en zorgen dat de juiste buren met elkaar in contact komen. Meer info en aanmelden voor Burenhulp kan via www.wijkz.nl/burenhulp of bezoek een locatie van Servicepunt XL bij u in de buurt.

Ik wil iets doen voor de buurt

Wilt u zich graag inzetten voor uw buurt of wijk? Bijvoorbeeld door iemand te helpen, de sfeer in de buurt te verbeteren of door een buurtfeest te verbeteren? Kom dan via het Servicepunt XL in uw wijk in contact met een opbouwwerker. Er is voldoende vrijwilligerswerk in Den Haag voor ouderen.

Opbouwwerk

Via het opbouwwerk komt u in contact met de juiste contacten in uw wijk. Denk dan aan medevrijwilligers of relevante organisaties. Het opbouwwerk ondersteunt u bij het realiseren van leuke ideeën en initiatieven in de wijk. Ze helpen bijvoorbeeld bij het aanvragen van subsidie bij fondsen, of door in gesprek te gaan met ambtenaren van de gemeente. Opbouwwerkers hebben een groot netwerk en zijn daarom een steunpilaar voor vrijwilligers.

Vind alle hulp en een compleet dienstenaanbod voor senioren op de website Haagse Senioren

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wilt u graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wilt u een vraag stellen of vindt u het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.