lees voor

Ik zoek dagbesteding

Haags Ontmoeten, voor senioren én hun mantelzorgers

Zou u graag andere mensen willen ontmoeten? Met andere ouderen koffie drinken of samen eten? Uw zorgen over uw dementerende moeder kunnen delen? Kom eens langs bij een van de locaties van Haags Ontmoeten. Die zijn er speciaal voor Haagse ouderen die zelfstandig wonen én voor hun mantelzorgers. U kunt bij deze locaties terecht voor informatie, hulp of ondersteuning bij het invullen van de dag en natuurlijk voor het ontmoeten van nieuwe mensen. U vindt de locaties van Haags Ontmoeten in elk stadsdeel en u kunt er zó binnenlopen! Bekijk de locaties bij u in de buurt.

Buurtmaaltijd

Gezellig samen eten in uw buurt? Ook in uw omgeving zijn plekken waar buurtbewoners en vrijwilligers het eten voor u bereiden. Tegen een kleine vergoeding kunt u er aanschuiven voor een warme maaltijd.

Ik zoek vrijwilligerswerk

Wilt u iets doen voor anderen? Uw kennis en talenten gebruiken en nieuwe dingen leren? Zoekt u zelf vrijwilligers? Den Haag Doet is het vrijwilligersplatform van de stad. Hier kunt u kiezen uit veel vacatures op allerlei gebied. Ook kunt u er vacatures aanbieden. Kijk op deze website voor een overzicht.

Wilt u vrijwilligerswerk doen in het Servicepunt XL bij u in de buurt? Of meehelpen met activiteiten? Informeer naar de mogelijkheden. Op elk Servicepunt XL hebben wij een Vrijwilligerspunt. Onze medewerkers kunnen u daar helpen om het juiste vrijwilligerswerk te vinden. Daarbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke voorkeuren, kennis, ervaring en talent. U bent zeer welkom en u kunt zonder afspraak terecht. Toch een afspraak maken? Dat kan natuurlijk. Wilt u naar het Servicepunt XL toekomen maar kan dat niet? De cliëntondersteuner kan ook naar u toe komen.

Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie biedt vrijwilligers de mogelijkheid zich verder te verdiepen in de onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het is een platform waar vraag en aanbod geplaatst kan worden dat interessant is voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Door de Vrijwilligersacademie kunnen vrijwilligers zichzelf verder ontwikkelen. Ook de kwaliteit van het vrijwilligerswerk verbetert hierdoor. De Vrijwilligersacademie is voor alle Haagse vrijwilligers of voor degenen die op zoek zijn naar passend vrijwilligerswerk. Ook mantelzorgers kunnen natuurlijk gebruik maken van het aanbod. Het cursusaanbod is gevarieerd en vaak gratis. Bekijk het aanbod. Let op: Via onze Servicepunten XL bieden wij ook diverse trainingen voor (aankomende) vrijwilligers. Informeer ernaar.

Hieronder enkele mogelijkheden die we via de Servicepunten aanbieden om vrijwilligerswerk te doen in uw buurt of stad:

Burenhulp

Iedereen kan wel eens hulp gebruiken en veel mensen willen hulp bieden. Burenhulp brengt vraag en aanbod bij elkaar. Het gaat om eenvoudige, meestal kortdurende klussen. Een klusje in huis of de tuin, vervoer naar de dokter, de hond uitlaten, boodschappen doen, koken of de tv instellen. Wilt u graag gebruik maken van Burenhulp? Of wilt u anderen helpen door uzelf als vrijwilliger voor deze kortdurende klussen aan te melden? Informeer ernaar bij het Servicepunt bij u in de buurt. Wilt u vooraf kijken hoe Burenhulp werkt en welke klussen er momenteel te doen zijn in uw wijk of stadsdeel? Informatie over hoe het werkt en de klussen staan op de website van Den Haag Doet. Langskomen of bellen kan ook.

Ik wil iets doen voor de buurt

Zet u zich graag in voor uw buurt of wijk? Wilt u iemand helpen, uw straat verbeteren of samen met andere buurtbewoners iets organiseren? Kom dan via het Servicepunt XL in uw wijk in contact met een opbouwwerker.

Opbouwwerk

Het opbouwwerk kan u helpen in contact te komen met de juiste personen of organisaties in de wijk. Het opbouwwerk steunt u om klachten op te lossen en ideeën en initiatieven in de wijk voor elkaar te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door bijeenkomsten te organiseren of aanvragen te doen bij fondsen of bij de gemeente. Opbouwwerkers hebben een breed netwerk in de wijk en kunnen u helpen in de zoektocht naar de juiste organisatie en het leggen van contact. Ook kunnen zij helpen om de saamhorigheid in de buurt te vergroten. Door te ondersteunen bij het bedenken en organiseren van activiteiten waarin ontmoeten en sámen doen centraal staan. Onze opbouwwerkers helpen bewoners om zelf met hun buurt aan de slag te gaan. Door informatie te geven en uit te leggen hoe en waar besluiten over de buurt worden genomen en hoe daar voorstellen voor ingediend kunnen worden.

Wilt u op een andere manier helpen, bijvoorbeeld door de tuin van een buurtgenoot te helpen opknappen als diegene dat zelf niet meer kan? Of door iemand te brengen en te halen naar een ziekenhuiscontrole? Voor deze hulp zijn er ook diverse vrijwilligersvacatures beschikbaar in en rond uw wijk. Denk aan Den Haag Doet Burenhulp. Bekijk de vrijwilligersvacatures. Bij ons langskomen of bellen om dit te bespreken kan ook.

Vind alle hulp en een compleet dienstenaanbod voor senioren op de website Haagse Senioren

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wilt u graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wilt u een vraag stellen of vindt u het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar. We werken anders omwille van het coronavirus. Lees meer over onze nieuwe werkwijze.