lees voor

Ik ben zwanger

Denk je dat je misschien zwanger bent? Zorg er eerst voor dat je zeker weet of dat zo is en doe dan een zwangerschapstest. Zo’n test haal je bij de drogist of apotheek. Je kunt hier als je wilt ook voor langskomen op het SENSE spreekuur van het Jongeren Informatie Punt.

Wat moet je doen als je zwanger bent?

Wanneer je zwanger bent, of je vriendin is zwanger, verandert er een heleboel in je leven. Allereerst zal je een belangrijke beslissing moeten nemen. Wil je de zwangerschap uitdragen? Of wil je een abortus? Dit is vaak een zeer moeilijke keuze die veel vragen oproept.

Neem de tijd om hier heel goed over na te denken. Wil je graag met iemand over je keuze praten? Dan kun je een gesprek aanvragen om hier met een gespecialiseerd iemand over te praten. Het FIOM Den Haag biedt gratis en vertrouwelijk deze gesprekken. Je kunt met hen bellen via 070-205 20 05. Of kijk voor het maken van een afspraak op Fiom Den Haag.

Wanneer je hebt besloten de zwangerschap uit te dragen en je hebt vragen over het jong moeder- of vaderschap dan zijn het JIP en het Loket voor Jonge Moeders er voor jou. Kijk hier voor de mogelijkheden om in gesprek te gaan met een jongerenadviseur of om naar het Loket Jonge moeders te gaan.

Hoe word je zwanger?

Je kan zwanger worden als je onveilige seks hebt gehad. Zonder condoom of gebruik van de pil dus. Misschien heb je ooit gehoord dat je zwanger kan raken door te zwemmen in een openbaar zwembad, maar dat is een fabeltje. Ook kan je niet zwanger raken van een vieze WC-bril, ook dat is een fabeltje. Je kan dus alleen zwanger worden door (onveilige) seks.

Wanneer kan je zwanger worden?

Vrouwen zijn vruchtbaar vanaf hun eerste menstruatie, wat meestal gebeurt tussen de leeftijd van 12 en 15 jaar oud. Je bent het meest vruchtbaar halverwege je menstruatiecyclus. Dan vindt namelijk de eisprong plaats.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.