lees voor

Ik zoek hulp bij het omgaan met mijn kind

Het Servicepunt XL biedt informatie over een aantal activiteiten speciaal gericht op ouders en kinderen. Soms valt het omgaan met elkaar binnen het gezin niet mee. Zeker wanneer er stress is binnen het gezin. We hebben in dit soort situaties divers aanbod voor kinderen, jongvolwassenen en hun ouders.

Hotelouders

‘Van hotel naar huis’

Hotelouders is een ondersteuningsgroep voor ouders die in de thuissituatie problemen ervaren met hun jongvolwassen kinderen.

Je zoon/dochter is 18 jaar of ouder en woont bij jou thuis. Hij/zij gedraagt zich alsof het huis een “hotel” is. Je hebt vaak moeite in de omgang met je kind. Je kind heeft weinig of geen inkomen, geen dagbesteding, helpt niet mee aan huishoudelijke taken, gebruikt (overmatig) drugs al dan niet in combinatie met een game-verslaving, heeft gedragsproblemen en heeft geen idee hoe de toekomst eruit moet zien. De relatie met je kind is verslechterd. Hij/ zij vermijdt zorg en ontkent problemen te hebben. Hulp vanuit Jeugdzorg kan niet meer vanwege de leeftijdsgrens. Je hebt van alles geprobeerd, zonder veel resultaat. Herken je je hierin? Meld je dan aan voor het project ‘Hotelouders”. Samen met andere ouders in een zelfde situatie kunnen wij jou, en daarmee je kind, ondersteunen en handvatten bieden om de situatie te doorbreken en te verbeteren.

Ondersteuningsgroep

Voor ouders zoals hierboven omschreven starten we regelmatig een ondersteuningsgroep van 8-10 ouders. Dit is een vaste groep met deelnemers. Er worden 8 bijeenkomsten gegeven van 2 uur. In deze bijeenkomsten is er ruimte voor voorlichting over schulden, ontwikkeling jongvolwassenen, middelengebruik, huisvesting en hulpaanbod. Deze voorlichting en begeleiding wordt gegeven door professionals. Ouders kunnen onderling ervaring uitwisselen en ervaring delen.

Locatie: Wijkcentrum Piet Vink. Laan van Hoornwijck 260, Den Haag

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem contact op met Tineke Pannebakker, t.pannebakker@xtra. nl of Suzanne Vink, s.vink@xtra.nl  of via 070-2052540.

Eigen Toekomst Plan

Ieder gezin kan weleens wat extra hulp gebruiken. Samen met de mensen om je heen zoeken we een oplossing. Valt het ouderschap je zwaar? Heb je een echtscheiding achter de rug en vraag je je af hoe je alle ballen in de lucht moet houden? Of ben je chronisch ziek?

Vaak kunnen familieleden, vrienden of buren in zo’n situatie iets betekenen. Samen met een vrijwillige coach van Eigen Toekomst Plan breng je jouw vraag in kaart. We bekijken wie in jouw omgeving kan helpen.

‘Dankzij het Eigen Toekomst Plan is de rust weer teruggekeerd in ons gezin’

Jouw eigen Toekomst Plan

De Eigen Toekomst Plan Coach helpt je verder op weg; samen met je familie, vrienden of buren. Jullie maken concrete afspraken, zodat iedereen weet wat hij kan doen. En dat is nu net de kracht van het plan. Zo lossen we kleine problemen samen op.

‘Als je hulp vraagt, zijn er veel meer mensen die je willen helpen dan je denkt’.

Voor informatie of aanmelding, mail naar etp@xtra.nl of bel met Heleen Schuringa, 06 – 43395271.

Op zoek naar ander aanbod? Meer gericht op sport en activiteiten? Bekijk dan onze activiteitenprogramma’s.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar. We werken anders omwille van het coronavirus. Lees meer over onze nieuwe werkwijze.