lees voor

Ik heb schulden en ik zoek vertrouwelijke hulp

Heb je financiële problemen of dreigt er misschien in de nabije toekomst een probleem? Heb je schulden opgebouwd en kom je daar zelf niet meer uit? Servicepunt XL kan jou helpen bij financiële problemen en maakt het bespreekbaar: gratis en vertrouwelijk.

Misschien herken jij je in een aantal van deze uitspraken: “Ik begin er niet meer aan, die brieven. Ik zie morgen wel weer. Als ik deze maand de zorgverzekering niet betaal, dan kan ik de huur wél helemaal betalen. Sinds ik een ziektewetuitkering heb, weet ik niet meer hoe ik rond moet komen. Zou ik boodschappen kunnen krijgen van de Voedselbank? Over een paar maanden loopt mijn WW-uitkering af. En wat dan? Straks wordt mijn kind 18 jaar, wat verandert er dan financieel voor ons gezin? Ik leen vaak wat geld van mijn dochter of van een vriendin, dan red ik het net”.

Hulp bij financiële problemen: gratis en vertrouwelijk

Heb je geldproblemen of schulden en zoek je hulp? Kom naar een Servicepunt XL bij jou in de buurt. Je kunt er met iedere vraag over financiën terecht. Zonder afspraak. Geen probleem is te groot, geen vraag is te klein. We willen juist dat je bij ons komt bij beginnende financiële problemen. Samen kunnen we dan voorkomen dat het probleem erger wordt.

Onze medewerkers zullen samen met jou zoeken naar een oplossing voor jouw geldproblemen die past bij de situatie. We geven informatie over welke mogelijkheden je hebt of we kunnen samen contact opnemen met een schuldeiser. Op deze manier maken we je financiën weer overzichtelijk. We kunnen je leren om rond te komen met een beperkt budget en helpen met voorzieningen aanvragen. Ook kunnen wij je helpen bij de aanmeldingsprocedure voor hulp bij de afdeling Schuldhulpverlening van de Gemeente Den Haag. Dit is een mogelijkheid als er een oplossing moet worden gevonden voor een hoog schuldbedrag. Kijk hieronder bij Hulpbronnen voor meer informatie hierover.

Wil je naar het Servicepunt XL toekomen maar kan dat niet? De cliëntondersteuner kan ook naar jou toekomen. Onze hulp omtrent financiële problemen is gratis en vertrouwelijk.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

‘Ik had als vluchteling zoveel hulpvragen, ik had helemaal niets meer’

Ibrahim: ,,Na een lange reis als vluchteling naar Nederland, verliep niet alles even soepel. Op een bepaald moment kwam ik zelfs op het punt dat ik terug wilde. Ik werd...

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.