lees voor

Ik ben ongepland zwanger

Wanneer je ongepland zwanger bent, moet je in korte tijd ingrijpende beslissingen nemen. Voldraag je de zwangerschap, of kies je voor een abortus? Dit is vaak een zeer moeilijke keuze die veel vragen oproept. Vragen als: wat zijn de praktische, financiële, en emotionele gevolgen van mijn keuze? Wat zijn de gevolgen voor mijn relatie? FIOM Den Haag biedt gespecialiseerde hulp. Lees verder en ontdek waar ze jou bij kunnen helpen.

Ben je onbedoeld zwanger en/of wil je anoniem chatten over zwangerschap? Dat kan! Gebruik de button onderaan de pagina of klik hier voor meer informatie.

Ongepland zwanger: wat nu?

Bij FIOM Den Haag ben je aan het juiste adres met vragen over (ongeplande) zwangerschap, abortus, jong ouderschap, bewust alleenstaand moederschap en meer. Een maatschappelijk werker zet samen met jou en je eventuele partner alle mogelijkheden op een rij. Dit helpt om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Begeleiding, advies en ondersteuning vanuit FIOM Den Haag is altijd gratis en vertrouwelijk. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig. FIOM Den Haag werkt in Den Haag, de regio Haaglanden en het Westland.

“In welke situatie je ook zit, bij FIOM Den Haag kan je er over praten.”

Zwangerschapsbegeleiding

Wanneer je ongepland zwanger bent en besluit dat je de zwangerschap uitdraagt, kan het voorkomen dat je problemen rond de zwangerschap ervaart. Dat geeft extra stress, wat negatief kan zijn voor het verloop van de zwangerschap. Je kunt er dan ook minder goed van genieten. Denk aan problemen in de relatie, er alleen voor zijn komen te staan, huisvestingsproblemen, schulden of geen inkomen hebben.

Ook kun je vragen hebben over wat er allemaal geregeld moet worden bij een (ongeplande) zwangerschap of misschien is er angst voor de bevalling. Samen met jou kunnen wij bekijken welke oplossingen mogelijk zijn en je helpen voor te bereiden op de bevalling en het moederschap.

Bel met FIOM Den Haag via 070 – 205 20 05 of kijk voor meer informatie op de website (zie Hulpbronnen onderaan de pagina).

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.