lees voor

Welke regelingen en toeslagen zijn er voor mij?

Rondkomen van een minimuminkomen is niet altijd makkelijk. De gemeente Den Haag probeert met speciale regelingen ervoor te zorgen dat iedere inwoner van Den Haag kan blijven meedoen aan de samenleving. Ongeacht zijn of haar inkomen. Informatie daarover vindt u op de website van de gemeente Den Haag.

Regelingen en ondersteuning bij een laag inkomen

Om minima te ondersteunen zijn er speciale regelingen voor ouderen met een laag inkomen. U kunt, als u voldoet aan de voorwaarden, een ooievaarspas aanvragen. Daarmee krijgt u bijvoorbeeld een gratis abonnement op uw ov-chipkaart. Ook kunt u met de ooievaarspas een zorgverzekering aanvragen bij VGZ. De ooievaarspas is alleen voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

Voedselbank

Los van de gemeente Den Haag zijn er ook organisaties waar u terecht kunt. U kunt er bijvoorbeeld kleding of spullen krijgen of voor weinig geld kopen. Mogelijk komt u ook in aanmerking voor een pakket van de Voedselbank.

Wilt u weten of een organisatie u kan helpen? Komt u er zelf niet goed uit? Neem dan contact op met het Servicepunt XL bij u in de buurt. Wilt u ons bezoeken maar kunt u niet zelf naar ons toe komen? Wij kunnen ook naar u toe komen. Onze hulp is gratis en vertrouwelijk.

Vind alle hulp en een compleet dienstenaanbod voor senioren op de website Haagse Senioren

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wilt u graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wilt u een vraag stellen of vindt u het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

‘Tijdens een voorlichtingssessie over Wmo bedacht ik me dat ik zelf ook wel hulp kan gebruiken’

Mevrouw Teber (64): ,,Ik organiseer vrouwenontmoetingen waar ik met 25 tot 30 senioren babbel en thee drink. Maar dat niet alleen! Ouderenconsulent Serpil en andere hulpverleners komen geregeld langs. Ze...

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.