lees voor

Ik zoek vervoer

Bent u op zoek naar ouderenvervoer in Den Haag? Wij helpen u graag op weg. Hieronder enkele mogelijkheden die we via de Servicepunten XL aanbieden:

Begeleiden en Rijden

Begeleiden en rijden staat voor begeleiding en vervoer voor 60-plussers. Heeft u ergens een afspraak en heeft u hulp nodig om er naartoe te kunnen gaan? U zou zich kunnen aanmelden bij Begeleiden en Rijden. Den Haag telt menig 60-plusser die door omstandigheden geen gebruik van het Openbaar Vervoer kan maken. Een bezoekje aan de dokter, familie en vrienden of gewoon een boodschap is vaak al een te grote opgave. Begeleiden en Rijden biedt u betaalbaar vervoer. Maar er is meer dan enkel het van A naar B brengen. De chauffeur kan u ook ondersteuningshulp bieden zoals bijvoorbeeld begeleiding op de plaats van bestemming, een ondersteunende arm of het dragen van de boodschappen. Is dit iets voor u? Begeleiden en Rijden is verspreid over de stad en wordt gedaan door vrijwilligers.

Hoe werkt Begeleiden en Rijden?

Het betreft altijd één op één vervoer dat vooraf is afgesproken via onze medewerkers. De chauffeurs zijn vrijwilligers (vaak uit de buurt) die met hun eigen auto hulp bieden. Zij maken goedkoop vervoer voor ouderen mogelijk. Kleine ritjes in de wijk, maar ook grotere afstanden zijn mogelijk.

Wat kost dit vervoer voor ouderen?

Aan de dienst is voor de aanvragers een kleine financiële vergoeding verbonden, puur kostendekkend en wordt direct contant afgerekend aan de chauffeur. Eventuele parkeerkosten zijn voor uw rekening. Daarnaast is een lidmaatschap (€ 10,- op jaarbasis) vereist.

  • Het tarief is € 6,- voor een rit.
  • Voor ritten boven de 15 kilometer wordt een  kilometervergoeding van €0,40 per kilometer berekend. Eventuele parkeerkosten zijn ook voor uw rekening

De dienst is voor alle inwoners uit Den Haag. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met het Servicepunt XL bij u in de buurt.

Vind alle hulp en een compleet dienstenaanbod voor senioren op de website Haagse Senioren

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wilt u graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wilt u een vraag stellen of vindt u het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.