Wat moet ik regelen?

Je hebt woonruimte gevonden! Een goed begin. Nu krijg je te maken met allerlei zaken en regelingen die bij het zelfstandig wonen horen. Je gaat kosten krijgen voor gas, water, elektriciteit en verzekeringen. Misschien moet je een borg betalen. Je gaat een huurovereenkomst tekenen en huurtoeslag aanvragen. Je gaat spulletjes kopen om je woonruimte in te richten.

Ook sociaal verandert er iets. Je hebt nieuwe buren. Vaak is het voor ieders leefplezier in de buurt heel fijn om op goede voet te staan met je buren. Je zult ongetwijfeld eens een postpakketje voor elkaar aannemen of elkaar informeren over een feestje waar harde muziek bij verwacht wordt. Zorg naast alle regeldingen voor het huis zelf, dat je je even voorstelt aan de buur of buren. Elkaar kennen helpt al heel veel. Meer weten over op jezelf wonen? Je vindt het in de speciale Goed Wonen Krant van het Jongeren Informatie Punt (JIP). Meer lezen over op jezelf wonen? Klik hier.

Ik wil met iemand praten

Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag: 19.00-20.00
Woensdag en vrijdag: 13.00-14.00

Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

“Ik kom hier zo’n drie keer per week”

Marliva (26): ,,Toen ik 9 was, verhuisde mijn moeder van Suriname naar Nederland. Zonder mij. 11 jaar later volgde ik haar. Ik kende alleen mijn moeder, de rest van mijn...

Heeft u een (hulp)vraag? Bel met 070 2053003 of start de chat

Telefonisch bereikbaar: maandag t/m vrijdag 9.00-21.00 uur en op zaterdag en zondag 10.00-16.00 uur. Chat: maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur. We werken anders omwille van het coronavirus. Voor meer informatie over onze nieuwe werkwijze klik hier