lees voor

Wat is mijn geaardheid?

Weet jij al of je op jongens valt, of op meisjes of op allebei? Misschien ben je al uit de kast of twijfel je juist heel erg. Of ben je voor je gevoel in het verkeerde lichaam geboren. Heel wat jongeren worstelen met deze gevoelens en vragen. Daar hoef je je zeker niet voor te schamen.

Wat is mijn seksuele geaardheid?

Mocht je je weleens afvragen of je homoseksueel, lesbisch, heteroseksueel of biseksueel bent: Je bent niet de enige! Je seksuele voorkeur is heel persoonlijk en niet altijd 100% duidelijk. Je kunt behoorlijk twijfelen over je gevoelens. Sommige jongeren hebben juist geen gevoelens. Je seksuele geaardheid vaststellen is lastig. Maar maak je geen zorgen, want het komt goed.

Hoe weet je wat je geaardheid is?

De puberteit kan erg verwarrend zijn. Je kunt zomaar verliefd worden op iemand die je eerst niet zo aantrekkelijk vond. Dat is normaal en daarvoor hoef je je niet te schamen. Je gevoelens ontwikkelen zich. Tijdens je heterorelatie kun je bijvoorbeeld ontdekken dat je (een tijdje) biseksueel bent. Ook kun je als lesbienne of homo een keer vrijen met iemand van het andere geslacht.

Misschien val jij vooral op jongens of op meisjes, maar zeker niet altijd. Zo kun je op een leuke, prettige en veilige manier zelf jouw voorkeur ontdekken, zonder anderen te vragen of te dwingen daarin mee te gaan. Wil je meer weten of iets met ons bespreken? Vind informatie, hulp of een luisterend oor hierover op de website van het Jongeren Informatie Punt (JIP).

Ik ben bang voor discriminatie van mijn geaardheid

Weet je precies wat je seksuele geaardheid is, maar ben je bang voor discriminatie van je geaardheid? Veel jongeren hebben precies om die reden moeite om uit de kast te komen, of zich te gedragen zoals ze zich voelen. Ook dan kan je kijken op de website van  het Jongeren Informatie Punt (JIP).

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.