lees voor

Ik zoek hulp bij zwangerschap of ouderschap

Het Loket Jonge Moeders

Ervaar je problemen rond je zwangerschap? Ben jij een jonge moeder en zoek je hulp of heb je vragen? Rond en na de zwangerschap kun je voor allerlei problemen komen te staan. Je relatie verandert, je hebt geen goede huisvesting. Je hebt misschien schulden en tegelijkertijd geen inkomsten. Ook kun je tijdens de zwangerschap allerlei vragen hebben over wat er geregeld moet worden tijdens de zwangerschap. Of misschien ervaar je angst voor de bevalling. Welke situatie voor jou geldt: je staat er niet alleen voor. Bezoek het Loket Jonge Moeders. Ook jonge vaders kunnen terecht op de website van JIP Haaglanden.

Eigen Toekomst Plan

Ieder gezin kan weleens wat extra hulp gebruiken. Samen met de mensen om je heen zoeken we een oplossing. Valt het ouderschap je zwaar? Heb je een echtscheiding achter de rug en vraag je je af hoe je alle ballen in de lucht moet houden? Of ben je chronisch ziek?

Vaak kunnen familieleden, vrienden of buren in zo’n situatie iets betekenen. Samen met een vrijwillige coach van Eigen Toekomst Plan breng je jouw vraag in kaart. We bekijken wie in jouw omgeving kan helpen.

‘Dankzij het Eigen Toekomst Plan is de rust weer teruggekeerd in ons gezin’

Jouw eigen Toekomst Plan

De Eigen Toekomst Plan Coach helpt je verder op weg; samen met je familie, vrienden of buren. Jullie maken concrete afspraken, zodat iedereen weet wat hij kan doen. En dat is nu net de kracht van het plan. Zo lossen we kleine problemen samen op.

‘Als je hulp vraagt, zijn er veel meer mensen die je willen helpen dan je denkt’.

Voor informatie of aanmelding, mail naar etp@xtra.nl of bel met Heleen Schuringa, 06 – 43395271.

Help, ik word vader

De eerste keer vader worden is altijd spannend. Wil je hier over praten, bijvoorbeeld om praktische tips te krijgen? Neem dan nu contact met ons op.

Ik word alleenstaande moeder

Helaas maar waar. Het komt voor dat een man er tussenuit knijpt tijdens een zwangerschap of de relatie werkt niet en je besluit om de opvoeding alleen te doen. Wellicht wilde de vader geen baby, of werd het hem te heet onder de voeten. Er kunnen natuurlijk allerlei redenen zijn waarom je er alleen voor komt te staan. In deze kwetsbare periode is het belangrijk om met anderen te blijven praten en om hulp te vragen. Bel daarom met ons, start een chat of kom langs.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

“Ik kom hier zo’n drie keer per week”

Marliva (26): ,,Toen ik 9 was, verhuisde mijn moeder van Suriname naar Nederland. Zonder mij. 11 jaar later volgde ik haar. Ik kende alleen mijn moeder, de rest van mijn...

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.