lees voor

Ik wil geld verdienen

Wat moet ik weten over geld verdienen?

Achttien worden is te gek! Je bent volwassen! Je bent vanaf dan ook verantwoordelijk voor jezelf en je financiën. Op de website van JIP Haaglanden vind je een overzicht van wat je allemaal moet weten, moet doen en waar je hulp bij kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan op wat voor manier je verzekerd bent of wilt zijn. Of hoe je huurtoeslag en zorgtoeslag kunt aanvragen.

Wat voor werk past er bij mijn interesses en kwaliteiten?

Stel, je bent op zoek naar werk. Bijvoorbeeld een bijbaan in het weekend. Of je wil vanuit huis geld verdienen. Ook dat is tegenwoordig mogelijk. Maar waar moet je dan beginnen? Voordat je kunt solliciteren is het goed jezelf af te vragen wat voor werk er bij jouw interesses en kwaliteiten past. Soms heb je een baantje puur voor het salaris, maar je kunt er ook goede werkervaring opdoen en dat is mooi meegenomen! Werkgevers kijken altijd naar jouw CV om te zien wat je allemaal in ‘huis’ hebt.

Ben je ondernemend aangelegd? Dan kan je wellicht geld verdienen met je eigen bedrijf. De kamer van koophandel heeft veel goede informatie voor starters.

Hoe kan ik hulp krijgen bij geldzaken?

Ben je bijna 18? Zorg dan dat je financieel goed bent voorbereid! Ga aan de slag met de stappen van het Geldplan van NIBUD

Ik heb moeite met het regelen van mijn geldzaken en administratie

Heb je moeite met het regelen van dingen, administratie, geldzaken en het overzicht bewaren? Vaak kan een beetje oefenen helpen. Als het voor jou bijvoorbeeld niet werkt om een online stappenplan te volgen, ga dan eens een (chat)gesprek aan met een Jongerenadviseur van het JIP. Je kunt op deze manier een advies krijgen en als je dat wilt of nodig hebt kun je hulp aanvragen bij het regelen van jouw geldzaken en administratie.

Jongerenwerk

Ben je in contact met de jongerenwerker in jouw wijk? Ook hij of zij kan met jou je vraag of probleem bespreken en met jou zoeken naar een oplossing. Via het Servicepunt XL bij jou in de buurt is het mogelijk om contact te leggen met de jongerenwerker, zijn of haar rooster op te vragen en te weten te komen op welke plekken in de buurt je de jongerenwerker kunt ontmoeten. Het aanbod van het jongerenwerk is gratis. Informatie die je bespreekt wordt vertrouwelijk behandeld.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

‘Als jongere nam ik natuurlijk niet alles van m’n ouders aan’

Abdulsamad (23) ,,Ik kon geen bijbaan vinden, kreeg schulden en had daardoor ook geen zin meer om naar school te gaan. Ik had na de middelbare school verschillende opleidingen gedaan,...

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.