lees voor

Ik wil een rekening openen

Hoe open je een bankrekening?

Wil je een bankrekening openen? In Nederland zijn er talloze banken waar je een betaalrekening kan openen, zoals de ING of de Rabobank. Een bankrekening kost vaak maar een paar euro per maand. Soms krijg je een gratis betaalrekening, bijvoorbeeld als je student bent.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de bank. Zij helpen je graag. Uiteraard kan je ook een chat starten met Servicepunt XL, of ons bellen voor ondersteuning.

Wat heb je nodig om een bankrekening te openen?

Wanneer je een rekening opent heb je een altijd een geldig ID-bewijs of paspoort nodig. Het aanvragen van de rekening kan tegenwoordig online.

Gezamenlijke rekening openen

Woon je al lang samen met je partner? Dan is het handig om een gezamenlijke rekening te openen. Jullie beheren dan al je geldzaken op één overzichtelijke rekening.

Een gezamenlijke rekening openen kan vaak makkelijker dan je denkt, door simpelweg je partner als tweede rekeninghouder toe te voegen. Dit kan ‘gewoon’ online bij je bank. Ook kan je een gezamenlijke rekening aanvragen als je nog geen klant bij een bank bent. In dat geval werkt de procedure ongeveer hetzelfde als het openen van een ‘normale’ bankrekening, maar dan maak je gelijk een tweede rekeninghouder aan.

Bankrekening openen

Heb je hulp nodig bij het regelen van een bankrekening? Kom dan langs bij het JIP. Bij het JIP kun je gratis en vertrouwelijk in gesprek met een Jongerenadviseur. Zij kunnen we je hierbij ondersteunen.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.