Ik voel mij gediscrimineerd

Word jij gediscrimineerd? Voel je je gediscrimineerd? Als je merkt dat anderenĀ  anders naar je kijken. Of dat je anders behandeld word, kan dat grote vraagtekens oproepen. Het kan je onzeker en kwaad maken. Of ervoor zorgen dat je je buitengesloten voelt. Ook kan het grote gevoelens van onrechtvaardigheid oproepen. Je kunt het als onbegrijpelijk ervaren als mensen je beoordelen op iets dat er niet toe zou moeten doen. Je naam en afkomst of je huidskleur bijvoorbeeld.

De wet moet de mensen beschermen tegen ongelijkheid oftewel discriminatie. Maar ondanks dat de bescherming in de wet is vastgelegd, gebeurt het nog vaak: Jongeren die geen stageplek krijgen omdat de werkgever onterecht een onderscheid lijkt te maken. Uitgescholden worden, de toegang geweigerd worden in een club en ga zo maar door. Voel jij je het slachtoffer van discriminatie en wil je dit melden of bekijken hoe je het op kunt lossen? Kijk op deze pagina van het Jongeren Informatie Punt (JIP).

Ik wil met iemand praten

Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag: 19.00-20.00
Woensdag en vrijdag: 13.00-14.00

Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Bel met 070 2053003 of start de chat

Telefonisch bereikbaar: maandag t/m vrijdag 9.00-21.00 uur en op zaterdag en zondag 10.00-16.00 uur. Chat: maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur. We werken anders omwille van het coronavirus. Voor meer informatie over onze nieuwe werkwijze klik hier