lees voor

Ik heb seks tegen mijn zin gehad

Heb je seks tegen de wil in gehad? Of seks gehad terwijl je dat niet wist? Bijvoorbeeld nadat iemand iets in je drankje heeft gedaan, of je gedwongen heeft tot seks (aanranding, verkrachting)? Dat is erg heftig! Misschien voel je je boos, machteloos, vies of schaam je je en schieten er allerlei vragen door je hoofd.

Wat moet ik doen?

Het is heel belangrijk dat je in vertrouwen kunt praten over wat je hebt meegemaakt en dat je snel zekerheid hebt over zaken als ‘ben ik zwanger geraakt?’ of ‘heb ik een SOA opgelopen?’ ‘Is er eigenlijk een kans op herhaling van wat er is gebeurd?’ Ook die vraag is belangrijk om te beantwoorden voor jouw gezondheid en veiligheid.

Blijf er niet mee zitten. Seks tegen je zin hebben is heel ingrijpend. Het kan veel invloed op je hebben, ook later. Op hoe je met anderen omgaat, op hoe je jezelf ziet. Ook kun je angstig of wantrouwend worden of concentratieproblemen hebben. Kijk voor hulp op de website van het Jongeren Informatie Punt (JIP). 

Gedwongen tot seks door loverboy

Heb je seks tegen je wil in gehad omdat je vriendje een loverboy blijkt te zijn? Neem actie. Klik op de link voor hulp bij loverboys via het Jongeren Informatie Punt (JIP).

Iemand chanteert mij met seks

Dreigt iemand naaktfoto’s van jou te delen met anderen zonder dat jij dit wilt? Chanteert iemand jou en eist diegene hiervoor seks of geld van jou? Ga voor hulp naar help wanted. Deze organisatie geeft je goed en anoniem advies.

Help, ik ben verkracht

Ben je gedwongen tot seks? Dan heb je te maken gehad met verkrachting. Blijf hier niet mee zitten! Wij verwijzen je graag door naar de juiste instantie, zodat je de juiste hulp krijgt. Ook kan je bij ons terecht, bijvoorbeeld om je verhaal kwijt te kunnen. We bieden je graag een luisterend oor.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.