lees voor

Ik wil studiefinanciering en studenten OV aanvragen

Studiefinanciering kun je aanvragen als je een voltijdopleiding wilt volgen aan een mbo, hbo of universiteit. Ga met je DigiD naar duo.nl.

Studeren kost geld. Of je nu op het voortgezet onderwijs zit of al aan je vervolgopleiding bent begonnen. Je moet ieder jaar lesgeld (mbo) of collegegeld (hbo en wo) betalen en je boeken zijn verre van gratis. Woon je op kamers dan komt er nog veel meer bij kijken en is een bijbaantje geen overbodige luxe. Afhankelijk van welke studie je doet, kun je in sommige gevallen studiefinanciering of een tegemoetkoming in je studiekosten krijgen.

Uitzoeken of je recht hebt op studiefinanciering is niet altijd makkelijk. Zeker als je in een bijzondere situatie zit. Maar als je het niet op de juiste manier doet, dan laat je misschien wel geld liggen. Of ontvang je teveel en moet je achteraf terugbetalen. Allebei geen pretje. Het Jongeren Informatie Punt (JIP) kan jou helpen met informatie en uitzoekwerk. Om te beginnen hebben zij een folder met de feiten over studiefinanciering op een rij gezet. Ook kun je bij JIP gratis terecht om op mijnduo.nl te kijken of om met hen naar DUO te bellen.

JIP heeft een hotline met DUO waardoor je minder lang in de wacht staat.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar. We werken anders omwille van het coronavirus. Lees meer over onze nieuwe werkwijze.