lees voor

DigiD, Studiefinanciering en een rekening openen

DigiD

DigiD is een persoonlijke code waarmee je digitaal je ‘handtekening’ kunt zetten. Met een DigiD kun je veel zaken regelen. Je hebt bijvoorbeeld een DigiD nodig om studiefinanciering aan te vragen. Met jouw DigiD kun je ook de digitale postbus van de overheid activeren. Doe dit om geen belangrijke post meer te missen. Van bijvoorbeeld de Belastingdienst (toeslagen), de RDW (rijbewijs), de gemeente (hoe en waar sta je ingeschreven). Activeer je digitale postbus hier.

Studiefinanciering

Heb je inkomsten, studiefinanciering, salaris, toeslagen. Dan is het noodzakelijk dat je een rekeningnummer hebt. Zo kan je geld gestort worden op jouw rekening. Hiervoor kun je bij vrijwel elke bank terecht. Waarschijnlijk heb je zelf al een bankrekening. Die kan worden omgezet in een studentenrekening. Dat is voordelig want zolang je studiefinanciering op deze rekening wordt gestort, betaal je geen bankkosten. Op deze website vind je hulp en advies hierbij.

Bankrekening openen

Heb je hulp nodig bij het regelen van een bankrekening? Kom dan langs bij het JIP. Bij het JIP kun je gratis en vertrouwelijk in gesprek met een Jongerenadviseur. Zij kunnen we je hierbij ondersteunen.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar. We werken anders omwille van het coronavirus. Lees meer over onze nieuwe werkwijze.