lees voor

DigiD aanvragen

DigiD is een persoonlijke code waarmee je digitaal je ‘handtekening’ kunt zetten. Met een DigiD kun je veel zaken regelen. Je hebt bijvoorbeeld een DigiD nodig om studiefinanciering aan te vragen.

Met jouw DigiD kun je ook de digitale postbus van de overheid activeren. Doe dit om geen belangrijke post meer te missen. Van bijvoorbeeld de Belastingdienst (toeslagen), de RDW (rijbewijs), de gemeente (hoe en waar sta je ingeschreven). Activeer je digitale postbus hier. Een

Stappenplan nieuwe DigiD aanvragen

Via de app

Stap 1: download de DigiD App

Stap 2: klik op “Geen DigiD”

Stap 3: volg nu de stappen in de app. Onthoud je pincode, gebruikersnaam en wachtwoord goed! Schrijf dit op een papiertje of aantekening in je mobiel, zodat je het altijd erbij kan pakken als je de inloggegevens nodig hebt. Als je je wachtwoord vergeet moet je die opnieuw aanvragen, wat een tijdje kan duren. Daardoor kan het gebeuren dat je zomaar niet op tijd bepaalde documenten kan uploaden. Zonde! Schrijf dus daarom altijd je inloggegevens op.

De DigiD app activeren gaat ‘gewoon’ via de app. Je hoeft dus geen papieren code aan te vragen.

Via de website

Stap 1: ga naar https://digid.nl/aanvragen en vul het formulier in

Stap 2: activeer DigiD door de SMS-code in te vullen. Of wacht enkele werkdagen op de brief, waarmee je DigiD activeert. Lukt DigiD activeren niet? Neem dan contact op via hun website.

DigiD vergeten?

Ben je je DigiD vergeten? Kan gebeuren, je bent niet de enige! Je kan gelukkig gewoon (kosteloos) een nieuwe code aanvragen. Dit kan wel een paar werkdagen duren.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.