lees voor

De eerste keer seks, hoe moet het?

Er komt een moment waarop je er klaar voor bent, de eerste keer seks. Maar hoe doe je het?

Ongeacht je geaardheid; er komt als je verliefd bent een moment waarop jij en je partner er klaar voor zijn: seks. De eerste keer seks is een bijzonder en spannend moment. Je zult dat moment waarschijnlijk nooit meer vergeten. Maak het daarom leuk en fijn. Ga alleen met elkaar naar bed als jullie dat allebei graag willen. Jij bepaalt dat voor jezelf, laat je nooit dwingen tot seks!

De eerste keer seks

Misschien ben je een beetje onzeker, weet je nog niet zo goed waarvan je opgewonden raakt en lukt het niet gelijk. Doe het in ieder geval veilig, onder andere door voorbehoedsmiddelen te gebruiken. Neem de tijd en begin met strelen en zoenen om opgewonden te raken. Help elkaar daarbij en vraag aan elkaar wat je lekker vindt. Seks is vrijwillig; niks moet. Luister daarom altijd naar je gevoel. Wil één van jullie stoppen, stop dan. Lees verder op de website van het Jongeren Informatie Punt (JIP).

Hoe moet je de eerste keer seks hebben?

Doe het altijd veilig door een condoom te gebruiken. Heb je een penis? Oefen het omdoen van het condoom dan alvast zelf, zodat je in de slaapkamer niet voor verrassingen komt te staan.

De eerste keer seks is altijd spannend. Je weet niet hoe het is en hoe het voelt. Daarom ervaren veel mensen de eerste keer spanning of prestatiedruk. Zorg daarom dat je lekker ontspannen bent en niet te veel twijfelt aan jezelf. Het is immers je eerste keer, je partner kan niet verwachten dat je de eerste keer alles foutloos doet. Het is ook een goed idee om je partner te vertellen dat het je eerste keer is. Eens moet de eerste keer zijn, dat is niks om je voor te schamen.

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.