Gelukkig is er ook nog veel dat wel kan!

Geven 11 feb 2021

artikel Servicepunt in Stadskrant

stadskrant corona

Collega Astrid Schuringa vertelt in de Stadskrant van de Gemeente Den Haag over de waardevolle initiatieven die gewoon doorgaan, ondanks corona!
Bij de Servicepunten XL kunt u terecht voor advies en informatie en voor een afspraak voor ondersteuning van onze ouderenconsulenten maatschappelijk werkers en cliëntondersteuners.’

 

Gelukkig is er ook nog veel dat wel kan! 
Astrid Schuringa, ouderenwerk Xtra Voor Welzijn Loosduinen

‘Vlak voor de coronacrisis zijn we in Loosduinen begonnen met het project ‘Haagse ouderen voor elkaar’. Veel ouderen zoeken een maatje, bijvoorbeeld iemand om mee te wandelen, naar een museum te gaan of een kop koffie mee te drinken. Maar er zijn te weinig vrijwilligers. Zo kwamen we op het idee dat ouderen ook elkaars maatje kunnen worden. De eerste bijeenkomst was heel geslaagd. Mensen vonden elkaar. Toen kwam corona en moesten we stoppen. Omdat we niet meer fysiek bij elkaar konden komen zijn we in oktober gestart met Telebakkie. Wekelijks voeren we nu het gesprek met de zes deelnemers via onze smartphone of vaste telefoon, ieder vanuit zijn eigen huis. Telebakkie gebeurt nu op meerdere plekken in de stad. Veel ouderen zijn eenzaam in deze coronatijd. Mensen zijn bang om besmet raken. Of hun kinderen zijn bang. In ons wijkcentrum De Henneberg is nu geen open inloop meer. Even binnenlopen voor een kop koffie of een praatje dat kan nu niet. Dat is een enorm gemis. Gelukkig is er ook veel dat nog wel kan. De telefooncirkels gaan gewoon door. Ook de huisbezoeken zijn weer opgestart. En vrijwilligers doen boodschappen voor ouderen. Dat ebeurde voor de coronatijd ook al, maar nu is er nog meer behoefte aan. Bij de Servicepunten XL kunt u terecht voor advies en informatie en voor een afspraak voor ondersteuning van onze ouderenconsulenten, maatschappelijk werkers en cliëntondersteuners.’

Bron: Stadskrant editie 11: 2020

Ik wil met iemand praten

lees voor
Bel

Wil je graag bellen met ons? Bel naar 070 - 205 22 22.

lees voor
Chat

Niet bellen of langskomen, toch praten? Open de chat.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-13:00

lees voor
Mail

Wil je een vraag stellen of vind je het fijn om een afspraak te maken op een vaste dag of tijd? Vul het contactformulier in.

lees voor
Bezoek

Om persoonlijk met iemand te spreken op het Servicepunt XL of om een vraag te stellen kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Vind hier het Servicepunt XL bij je in de buurt. Je bent welkom.

Heeft u een (hulp)vraag? Start de chat of bel met een van onze Servicepunten XL

U kunt bij ons terecht via de chat van maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-15.00 uur. Onze Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar.